Foto: DELFI

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakciju vadīs Marija Golubeva, un frakcijas priekšsēdētājas biedra amata pienākumus pildīs Andris Skride, tā pirmdien frakcijas sēdē vienbalsīgi lēma AP deputāti.

Līdz šim AP Saeimas frakcijas vadītājs bija Daniels Pavļuts, bet viņa biedrs – Artūrs Toms Plešs, kuri abi ir kļuvuši par ministriem un nolikuši savus deputātu mandātus.

AP frakcijas vadītāja Marija Golubeva sola, ka arī turpmāk frakcija darbosies vienoti modernai un taisnīgai Latvijai. Savukārt frakcijas vadītājas biedrs Andris Skride norādīja, ka centīsies veicināt visu deputātu aktīvu, solidāru, koleģiālu līdzdalību frakcijas darbā.

Marija Golubeva ir Saeimas sekretāra biedre un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, Pieprasījumu komisijas un Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas deputāte. Viņa ir Kustības "Par!" domes priekšsēdētāja.

Savukārt Andris Skride vada Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju un ir Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas un Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāts. Viņš ir partijas "Izaugsme" vadītājs.

Jau vēstīts, ka sakarā ar premjera Krišjāņa Kariņa izteikto neuzticību bijušajai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP), viņa demisionēja no amata un viņas vietā partija izvirzīja un Saeima ievēlēja līdzšinējo AP frakcijas vadītāju Pavļutu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!