Rīgas domes Attīstības komiteja nav mainījusi savu lēmumu par aizliegumu apbūvēt Vecrīgas laukumus un uzdevusi Juridiskajai pārvaldei izvērtēt iespējamās sekas, ja uzņēmums “Doma investīcijas”, kas nopircis zemi Tirgoņu ielā un cerēja tur būvēt viesnīcu, nespēs realizēt savus plānus.
Komiteja aizliedza apbūvēt Vecrīgas laukumus, lai gan Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas savulaik pieļāva apbūvi zemes gabalā Tirgoņu ielā 1 un 3, kas atrodas vienā Doma laukuma stūriem portālu “Delfi” informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Investors, paļaujoties uz inspekcijas atzinumu, jau sācis piesaistīt ieguldījumus viesnīcas “Doma laukums” būvniecībai. Investīciju piesaistei jau noslēgti vairāki līgumi, bet nekustamā īpašuma iegādei paņemts gandrīz divus miljonus latu liels kredīts.

Investors varētu mēģināt piedzīt zaudējumus no domes un domes juristiem būs jāizvērtē, cik pamatotas var būt “Doma investīciju” pretenzijas un kādi var būt iespējamie zaudējumi.

Attīstības komitejas vadītājs Andris Ameriks uzskata, ka pašvaldībai jāsaglabā publiskā ārtelpa. Viņš pieļauj, ka pašvaldībai vajadzētu atpirkt zemi par tādu pašu cenu, kuru par zemes gabalu samaksāja investors.

Lai gan komiteja piedāvā neļaut apbūvi Doma laukumā, gala vārds būs jāpasaka domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!