Atvadīšanās no Kārļa Sebra notiks piektdien, 16.janvārī no 11:00 līdz 13:00 Nacionālajā teātrī, portālam "Delfi" pavēstīja teātra pārstāvji.

Savukārt plkst. 14:00 notiks Kārļa Sebra izvadīšana Rīgas I Meža kapos.

Kā portāls "Delfi" iepriekš informēja, ilggadīgs Nacionālā teātra vadošais aktieris, šī teātra patriarhs un simbols - Kārlis Sebris (1914 - 2009) mūžībā aizgāja pirmdien, 12.janvārī.

Kārlim Sebrim ir piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis un par mūža ieguldījumu teātra mākslā pasniegta Latvijas Teātra darbinieku savienības balva.

"Viņš bija mūsu teātra un kino dižgars, unikāls talants un Latvijas patriots. Kārļa Sebra vārds paliks ierakstīts ne tikai Latvijas kultūras vēstures lappusēs, bet ikviena skatītāja sirdī. Ar vissiltākajām atmiņām viņu atceras Nacionālā teātra kolēģi un skatītāji, jo šī teātra skatuvei mākslinieks dāvāja 65 savus mūža gadus un daudzas neaizmirstamas lomas. Manās atmiņās vienmēr paliks Kārļa Sebra unikālā pasaules izjūta, mūža pieredzē balstītie vērtīgie padomi un latviskuma gaišais starojums," teikts Valsts prezidenta Valda Zatlera līdzjūtībā aktiera tuviniekiem.

"Esam zaudējuši leģendāro aktieri, latviešu inteliģences pārstāvi un "Latvijas Ceļa" goda biedru Kārli Sebri. Atceramies viņu kā ilggadēju Latvijas Nacionālā teātra aktieri, kurš dāvājis augstākās raudzes teātra mākslu daudziem skatītājiem, kā aktieri Rīgas Kinostudijas un citu valstu filmās. Kārlis Sebris bija izcila personība, kas saglabāja ticību savas tautas gara spēkam un tiesībām uz savu neatkarīgu valsti," teikts Ministru prezidenta Ivara Godmaņa līdzjūtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!