Foto: LETA
Turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam un hospitalizēto pacientu skaitam, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) nodrošinās ārstēšanu lielākam Covid-19 pacientu skaitam, savukārt, no 20. septembra papildu nodaļu atvērs Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, 17. septembrī lēmusi Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK).

Kā "Delfi" informē Veselības ministrijas (VM) pārstāvji, pēdējās septiņās dienās kopējais slimnīcās nogādāto Covid-19 pacientu skaits vidēji pieaudzis par 35%. 18. septembrī slimnīcās nogādāti 33 cilvēki un kopumā slimnīcās atrodas 308 Covid-19 pacienti, no tiem 270 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu un 38 – ar smagu.

PSKUS papildu gultas vietas Covid-19 slimnieku ārstēšanai atvērtas jau no 17. septembra, savukārt, Ziemeļkurzemes slimnīcā pacientu uzņemšanai plānots atvērt nodaļu sākot ar 20. septembri.

Jau ziņots, ka vasaras periodā, kad saslimstība ar Covid-19 bija zemākā līmenī, pacientiem ar Covid-19 ārstēšana tika nodrošināta trīs universitātes slimnīcās, kā arī Liepājas un Daugavpils reģionālajās slimnīcās. Šobrīd, arvien straujāk pieaugot saslimstībai, pakāpeniski atjaunots plašāks slimnīcu tīkls, kas iesaistītas Covid-19 slimnieku ārstniecībā. Šobrīd nodaļas Covid-19 pacientu ārstēšanai atvērtas deviņās slimnīcās – PSKUS, RAKUS, Daugavpils reģionālā slimnīcā, Liepājas reģionālā slimnīcā, Vidzemes slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā, Jelgavas un Jēkabpils slimnīcās un no nākamās nedēļas Covid-19 pacientus uzņems arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!