Par godu Latvijas starptautiskās neatkarības atzīšanai "de iure" trešdien Ārlietu ministrija (ĀM) rīko vairākus pasākumus.
26.janvārī ĀM vadība, tostarp arī ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un valsts sekretārs Māris Riekstiņš, dosies uz Meža kapiem, lai pieminētu pirmo Latvijas ārlietu ministru Zigfrīdu Annu Meierovicu un bijušo Latvijas prezidentu Jāni Čaksti.

Savukārt plkst.14 Ārlietu ministrijā atklās izstādi "Kārlim Zariņam - 120", kurā piedalīsies arī bijušā Latvijas diplomāta meita. Zariņš Latvijas okupācijas laikā no 1940. līdz 1963.gadam bija Latvijas sūtnis Londonā.

Nedaudz vēlāk - plkst.14.30 - Ārlietu ministrijā paredzēts svinīgs pasākums Latvijas diplomātiem, kurā tiks apbalvoti labākie.

Savukārt dienu vēlāk - 27.janvārī - paredzēta Ārlietu ministrijas konsulārās rokasgrāmatas prezentācija, bet 28.janvārī notiks jau tradicionālās Ārlietu ministrijas atvērto durvju dienas.

Tajās var piedalīties ikviens interesants, iepriekš piesakoties pa telefoniem 7016283 vai 7016212.

Starptautiskajai Latvijas atzīšanai veltītajos pasākumos nevarēs piedalīties Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, kas 26. un 27.janvārī apmeklēs Stokholmu, lai piedalītos starptautiskā forumā par holokausta izglītību, izpēti un pieminēšanu.

Saeima 26.janvāri kā Latvijas valsts atzīšanas "de iure" atceres dienu atjaunoja 1995.gadā.

Par Latvijas neatkarības "de iure" atzīšanas dienu 26.janvāri uzskata tāpēc, ka tad 1921.gadā Latviju un Igauniju atzina Sabiedroto augstā padome - Anglija, Francija, Itālija un Japāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!