Piektdien, 8.maijā, par godu Eiropas dienai Rīgā tiks atklāta Eiropas puķu dobe, notiks svinīga konference, kā arī akcija "Uz savu skolu" un Eiropas informācijas diena Eiropas mājā.

Eiropas puķu dobe tiks atklāta Esplanādes parkā pretī viesnīcai "Reval Hotel Latvija" pulksten 14:30. Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" dārznieki to izveidojuši Eiropas kartes formā, katru valsti apstādot ar atšķirīgas krāsas un šķirnes puķēm.

Idejas autore, Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca norāda, ka Rīgā nepieciešams vairāk interesantu vides objektu un skaistu dārzu un parku kultūras tradīcijas piemēri.
""Ziedošā Eiropas karte" galvaspilsētas centrā varētu iepriecināt latviešus kā puķmīļu un dārzkopju tautu. Dažādās puķes vienā dobē visprecīzāk atspoguļotu Eiropas Savienības moto: "Vienoti dažādībā"," viņa piebilst.

Puķu dobi atklās Rīgas domes vicemērs Almers Ludviks un EK Komunikācijas ģenerāldirektorāta direktore Līva Fransena. Šajā pasākumā aicināts piedalīties ikviens.

Savukārt pulksten 15 viesnīcā "Reval Hotel Latvija" notiks Eiropas Kustības Latvijā organizētā svinīga konference par godu Eiropas dienai, kurā piedalīsies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), EK Komunikācijas ģenerāldirektorāta direktore Fransena, "Swedbank" Personāla attīstības vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Kauliņš, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, rakstniece Marina Kosteņecka un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa.

Eksperti konferencē vērtēs, kā un vai mēs izmantojam savas iespējas Eiropas Savienībā.

Eiropas mājā Aspazijas bulvārī 28 šajā dienā no pulksten 12 līdz 14 notiks sabiedriskās politikas centra "Providus" rīkotā diskusija "Eiropas Savienības nauda priekšvēlēšanu kampaņā: vai likumīgi?" ar Eiropas Parlamenta deputātiem, politisko partiju pārstāvjiem un Eiropas lietu ekspertiem.

Atzīmējot piekto gadadienu Latvijas dalībai Eiropas Savienībā, notiek akcija "Uz savu skolu 2009", kurā ES institūciju un ministriju amatpersonas, deputāti un citi eksperti dodas uz savām skolām, lai klātienē runātu par ieguvumiem un zaudējumiem, ko viņu pārstāvētajā nozarē nesusi Latvijas dalība ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!