Foto: DELFI
Rīgas pilsētas arhitekta birojs atzinumu par Okupācijas muzeja piebūves būvniecības projektu Rīgas pilsētas būvvaldei sniegs līdz 2016.gada 15.janvārim, pirmdien diskusijā par muzeja rekonstrukcijas risinājumiem sacīja biroja vadītājs Gvido Princis.

Uzklausot arhitekti Iju Rudzīti, kura prezentēja projektā veiktas korekcijas, Princis norādīja, ka atsevišķos jautājumos ir redzams progress. Princis atzīmēja, - ņemot vērā, ka būvvaldei savs galējais lēmums par būvatļaujas izsniegšanu jāpieņem līdz 25.janvārim, Rīgas pilsētas arhitektu birojs savu atzinumu sniegs līdz 15.janvārim.

Princis arī solīja, ka šī vakara diskusijā izskanējušie viedokļi tiks ņemti vērā, veidojot atzinumu.

Diskusijā izskanēja dažādi viedokļi, tai skaitā, ka Okupācijas muzejam savās telpās jāatgriežas jau ar jauno piebūvi, kā arī tādi, ka tieši Rīgas pilsētas arhitekta birojs ir tas, kas kavē attīstību. Tāpat atbildīgās puses tika aicinātas nekavēties ar lēmuma pieņemšanu, ņemot vērā, ka 2018.gads, kad būvniecības 2.kārtas darbiem jābūt pabeigtiem, vairs "nav aiz kalniem".

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz 8.septembrī būvvaldē saņemto negatīvo Rīgas pilsētas arhitekta atzinumu par būvniecības ieceri ēkas pārbūvei Latviešu strēlnieku laukumā 1 un ieteikumu neizsniegt būvatļauju tās realizācijai, attīstītājam bija nepieciešams veikt ieceres risinājumu korekcijas.

Ņemot vērā būvniecības aizkavēšanos, valdība novembra sākumā nolēma, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un tā piebūves - Nākotnes nama - 1.kārtas būvniecības darbu pabeigšanas termiņš ir 2017.gada 30.septembris un 2.kārtas būvniecības darbiem, arī tēlniecības mākslas darbam, pabeigšanas termiņš ir 2018.gada 30.marts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!