Veselības ministrs Āris Auders šodien uz dienesta izmeklēšanas laiku no slimnīcas direktora pienākumu pildīšanas atstādināja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) direktoru Valdi Zatleru.
Kā informēja Veselības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, lēmumu par Zatlera atstādināšanu ministrs pieņēmis, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ziņojumu par krimināllietas ierosināšanu par slimnīcā veiktajiem iepirkumiem.

Pagaidām par Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas direktora vietas izpildītāju iecelts TOS Locītavu ķirurģijas centra vadītājs profesors Konstantīns Kalnbērzs.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ierosināja krimināllietu pēc Latvijas Krimināllikuma 318.panta 2.daļas par TOS amatpersonu izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, kas radījušas būtisku kaitējumu valsts pārvaldes kārtībai, ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm, mantkārīgā nolūkā.

Reaģējot uz ministra Audera iesniegumu, februārī KNAB veica pārbaudi Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, pēc kuras pabeigšanas arī tika ierosināta minētā krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!