Šī gada deviņu mēnešu laikā tirdzniecības vietās ir aizturēti vairāk nekā 1300 personas, kas mēģinājušas veikt zādzības. Salīdzinot ar 2006. gadu, kad kopumā tika aizturētas 689 personas, zādzību mēģinājumu skaits ir ievērojami audzis, liecina a/s "Falck Apsargs Group 4 Securicor" ("Falck") dati.
Salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir palielinājies ne vien aizturēto personu skaits, bet arī zādzības mēģinājumu laikā aizturēto preču skaits un vērtība. "Falck" šo situāciju skaidro ar cenu kāpumu un inflācijas palielināšanos valstī kopumā.

Garnadži visvairāk iecienījuši preces, kuras visātrāk var pārdot. "Falck" Fiziskās apsardzes dienesta vadītājs Andris Kaulakans stāsta, ka visbiežāk likumpārkāpēji veikalos zog, skuvekļus, skuvekļu kastes, kafiju, alkoholu, šokolādes, lasi, žāvētas desas, gaļu, zeķubikses, žurnālus, apģērbus (īpaši dārgu, labi zināmu zīmolu apģērbi), kosmētiku (smaržas, krēmus, skropstu tušas, u.tml.), apavus un elektropreces. Savukārt, būvniecības veikalos visbiežāk zagtās preces ir elektroinstrumenti, maisītāji un rokas instrumenti.

Savukārt veikalu apmeklētājiem visbiežāk nozagtās lietas ir naudas maki, kā arī bez uzraudzības atstātās mantas, piemēram, somas un virsdrēbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!