Pirmdienas rītā iepretim Ministru kabineta ēkai uzceltas jau septiņas protestētāju teltis, novēroja aģentūra LETA.

Protestētāju teltis novietotas viena pie otras paralēli valdības ēkai. Lai nodrošinātos pret lietu, vairākas teltis papildus ir apklātas ar plēvi. Starp teltīm stāv soliņi, termosi un lielās piecu litru ūdens pudeles.

Tāpat alejā salikts liels daudzums sveču, kuras tiek iedegtas dienas tumšajā laikā.

Kopš 30.novembra, kad iepretim Ministru kabineta ēkai protestēt pret bezdarbu valstī sāka valmierietis Gints, viņam pievienojušies vairāki citi cilvēki, kuri arī ir nemierā ar valstī notiekošo.

Lai protestētu pret valstī notiekošo, Gints 30.novembrī pie Ministra kabineta ēkas sāka badastreiku.

Savas prasības Gints uzrakstījis arī uz kaklā esoša plakāta, kur uzsvērts, ka viņš vēlas dzīvot Latvijā un ir pret sociālo genocīdu. Viņa prasības ir, lai tiktu sagatavoti risinājumi bezdarba problēmām Latvijā, tiktu ieviesta mažoritārā vēlēšanu sistēma, kā arī notiktu Saeimas un valdības atkāpšanās.

Vēlāk viņam pievienojās vēl viens protestētājs, kas uzdodas par Latvijas pilsoni Nūru. Ar savu akciju Nūrs aicina valdību kaut vienu nakti atnākt ar savu telti un pārnakšņot uz ielas, lai saprastu, kādos apstākļos reāli dzīvo cilvēki Latvijā, kuri ir zaudējuši darbu un palikuši bez pastāvīga mājokļa.

Lai gan premjers Valdis Dombrovskis (JL) nav apciemojis protestētājus, valdības vadītājs devis rīkojumu savam padomniekam Pēterim Apinim nodrošināt regulāru mediķu uzraudzību un veselības pārbaudes, kas kopš pagājušās nedēļas arī tiekot nodrošināts, informēja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!