Foto: LETA

No 21. līdz 22. augustam Augšdaugavas novada Vaboles pagastā, militārā poligona "Meža Mackeviči" apkaimē norisināsies Zemessardzes 34. kājnieku bataljona militārās mācības, portālu "Delfi" informēja Zemessardzes 3. Latgales brigādes Informācijas operāciju (S-9) daļā.

Kā norādīja Zemessardzē, šo mācību laikā ir paredzēta Zemessardzes 34. kājnieku bataljona zemessargu īslaicīga pārvietošanās pa Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada teritoriju un koplietošanas ceļiem virzienā uz militāro poligonu "Meža Mackeviči" un atpakaļ, kā arī pa ceļiem poligona pieguļošajā teritorijā.

Zemessardzes 34. kājnieku bataljona zemessargi un karavīri būs ģērbti Nacionālo bruņoto spēku (NBS) formas tērpos ar atšķirības zīmēm un ar ieročiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot zemessargu un karavīru pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem dažādās Latvijas vietās, un ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, kā arī nefotografēt un nefilmēt to norisi.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienībās militārās apmācības process turpinās, pielāgojot katram uzdevumam un apmācībai valstī noteiktās Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai drošības prasības.

Jau ziņots, ka no 12. jūlija Zemessardzes 3. Latgales brigādes zemessargi atbalsta Valsts robežsardzei uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, lai nodrošinātu Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un atturētu nelegālo imigrāciju.

2021. gada 23. augustā apritēs 30 gadi kopš dibināta Latvijas Republikas Zemessardze. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!