Foto: Publicitātes foto
Eiropas Parlamenta (EP) Zaļo/EBA grupas līdzpriekšsēdētāja Rebeka Hārmsa ierosinājusi izslēgt Latvijas eiroparlamentārieti Tatjanu Ždanoku no partiju grupas.

"Zaļo/EBA grupa uzskata, ka Eiropas Brīvās apvienības locekles Tatjanas Ždanokas pēdējā laika darbība un izplatītie paziņojumi ir pilnīgi nepieņemami. Viņas paustais atbalsts Krievijas agresīvajai darbībai Krimā un Ukrainas austrumos ir pilnīgā un tiešā pretrunā ar Zaļo/EBA grupas nostāju, kas bijusi nepārprotama jau kopš krīzes sākšanās. Ždanokas nostāja ir pilnībā izolēta," norāda Hārmsa.

"Tāpēc esmu vērsusies ar lūgumu pie Eiropas Brīvās apvienības izslēgt Ždanoku no tās rindām. Šādu lēmumu var pieņemt vienīgi mūsu politiskās grupas EBA puse. Zaļos/EBA veido divas politiskās "ģimenes" — Zaļie, kas pārstāv deputātus no "zaļajām" partijām visa Eiropā un dažus neatkarīgos deputātus, un Eiropas Brīvā apvienība. Ir svarīgi uzsvērt, ka saskaņā ar mūsu alianses veidošanas līgumu, "zaļo" puse nav atbildīga par EBA daļas sastāvu," skaidro Hārmsa.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (RP) pirmdien, 17. martā, nosūtījis Latvijas eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas pārstāvētās Eiropas Parlamenta (EP) politiskās grupas vadībai vēstuli, kurā informē par Ždanokas atbalstu Krievijas militārajai intervencei Ukrainas teritorijā.

Vēstule, kurā Ždanokas pārstāvētā Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupa aicināta lemt par viņas izslēgšanu, deputāts norāda, ka Ždanoka medijos izplata Ukrainas pašreizējo valdību nomelnojošu propagandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!