No 1.oktobra 94 Rīgas bērnudārzu pedagogi, kuriem nav augstākās pedagoģiskās izglītības, ir pametuši darbu pirmsskolas izglītības iestādēs, informēja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ingūna Almbauere.
Jau ziņots, ka šogad stājas spēka prasība par augstāko izglītību pirmsskolas pasniedzējiem.

Iepriekš departaments prognozēja, ka no oktobra darbu Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs atstās 110 pedagogi, taču to skaits ir samazinājies, jo 16 pedagogi pēdējā brīdī tomēr nolēma iestāties augstskolā un turpināt darbu, skaidroja departamenta pārstāve.

Visvairāk pedagogu bez augstākās izglītības - 30 un 29 - atstāja darbu bērnudārzos Vidzemes un Latgales priekšpilsētās, kur ir vislielākais pirmsskolas izglītības iestāžu skaits Rīgā. Savukārt Kurzemes rajonā darbu atstāja 21 pedagogs, Zemgales priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā - pa pieciem, bet Centra rajonā - četri.

Almbauere atzina, ka Rīgā ir 148 pirmsskolas izglītības iestādes, tāpēc 94 pedagogu aiziešana no darba neradīs lielas problēmas bērnudārzu darbībā. Bērnudārzu vadītāju rīcībā jau iepriekš bija informācija par to, cik personu šīs normas stāšanās dēļ atstās darbu, tāpēc viņi varēja laikus sākt meklēt pedagogus brīvajām vakancēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!