Foto: LETA
Tieslietu padome pirmdien nolēmusi divas tiesneses pārcelt augstākas instances tiesā, liecina Augstākās tiesas sniegtā informācija.

Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Anita Kovaļevska (attēlā) pārcelta Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesneša amatā, bet Vidzemes rajona tiesas tiesnese Guna Krieviņa, kur pārcēla Vidzemes apgabaltiesas tiesneša amatā.

Šie bija pirmie lēmumi pēc grozījumiem likumā "Par tiesu varu", ar kuriem tiesnešu pārcelšana augstāka līmeņa tiesā vairs nenotiek ar Saeimas lēmumu, bet gan tā ir Tieslietu padomes kompetence.

Tieslietu padome 10. decembra sēdē arī iecēla divas rajona tiesu priekšsēdētāju vietnieces: par Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieci Jūrmalā tiesnesi Ilzi Freimani, par Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieci – tiesnesi Lolitu Lauri.

Tieslietu padome arī lēma par trīs tiesnešu amata pienākumu izpildīšanu uz laiku.

Administratīvās apgabaltiesas tiesnešiem Ievai Višķerei un Valteram Poķim uzdeva aizstāt Augstākās tiesas tiesnesi pagaidu prombūtnes laikā. Abi tiesneši uz laiku, ne ilgāku par diviem gadiem, aizstās prombūtnē esošos tiesnešus Administratīvo lietu departamentā.

Savukārt lai aizpildītu līdz ar to radušos tiesneša amata vakanci Administratīvajā apgabaltiesā, uzdeva Administratīvās rajona tiesas tiesnesei Ingai Juhņevičai-Knokai aizstāt Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi pagaidu prombūtnes laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!