Pirmdien notikusi Krišjāņa Barona programmas darba grupas tikšanās, kurā tika spriests par studentu un mācībspēku mobilitātes iespējām augstskolās Latvijā, lai nākošajā 2001./2002. mācību gadā varētu uzsākt pilota programmu, informēja programmas vadītāja vietniece Diāna Pauna.
Vidzemes augstskolas pārstāvju vadībā aprīļa beigās sapulcināja interesentus no Latvijas augstskolām, lai iepazīstinātu ar priekšlikumu izveidot studentu un mācībspēku mobilitātes programmu Latvijā. Mobilitātes programmas mērķis ir sekmēt augstskolu sadarbību visā Latvijas teritorijā un radīt iespējas visu augstskolu studentiem iegūt papildus zināšanas un mācībspēkiem veidot starpaugstskolu studiju programmas.

Students var piedalīties Krišjāņa Barona programmā, sākot ar 2. mācību gadu, un studentu minimālais studiju periods partneraugstskolā nav regulēts. Students var pieteikties uz padziļinātajiem kursiem partneraugstskolā atbilstoši partneraugstskolas prasībām. Piemēram, Rīgas Ekonomikas augstskolas students vēlas iegūt papildzināšanas tūrismā, un tādu iespēju piedāvā gan Biznesa augstskola “Turība”, gan Vidzemes augstskola, tad augstskolas noslēdz divpusējos līgumus tāpat kā ES Socrates/Erasmus programmā.

Atbalstu šai programmai izteikušas 11 Latvijas augstskolas: Banku augstskola, Biznesa augstskola “Turība”, Daugavpils Pedagoģiskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmija, Lipeājas Pedagoģijas akadēmija, Rīgas Ekonomikas augstskola, Rīgas Juridiskā augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte, Ventspils augstskola un Vidzemes augstskola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!