Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis pauž atturīgu pozīciju par ZZS gatavību diskutēt par to, ka topošajā valdībā ZZS varētu ieņemt iekšlietu ministra amatu, tādējādi Reformu partija (RP) saglabātu ārlietu ministra portfeli.

Augulis skaidroja, ka politiskajam spēkam vispirms ir jāpārrunā gan Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes lēmums attiecībā uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, gan Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) izteiktais ministru piedāvājums.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) nolēmis atteikties no iekšlietu ministra amata jaunajā valdībā par labu tam, lai ārlietu ministra amatu varētu ieņemt Edgars Rinkēvičs (RP).

Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters neizslēdza iespēju, ka tagad varētu notikt sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), lai ārlietu ministra postenis nonāktu RP pārraudzībā un iekšlietu ministriju kontrolētu ZZS. Viņš gan atturējās sniegt komentārus par šo jautājumu.

Savukārt LZP valde šodien nolēmusi, ka tās pārstāvētie deputāti nebalsos par Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas valdību, ja Zaļajai partijai netiks piešķirts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra postenis un Latvijas Zemnieku savienībai zemkopības ministra amats, aģentūrai LETA sacīja LZP valdes loceklis un deputāts Kārlis Seržants.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) jauno valdību veidojošajām partijām piedāvājusi savu redzējumu par ministriju sadali, pēc tikšanās ar partiju pārstāvjiem informēja Straujuma.

Saskaņā ar viņas piedāvājumu RP piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra, veselības ministra un iekšlietu ministra amatus.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienībai piedāvāts uzņemties atbildību par Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Ārlietu ministriju.

Topošās koalīcijas partneri paredz izmaiņas jaunās valdības atbildības jomu sadalījumā, ko piedāvājusi Ministru prezidenta amatam nominētā Straujuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!