Foto: LETA

Tāpat kā invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons", arī Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrība un Latvijas Senioru alianse atbalsta līdzšinējā labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) kandidatūru šim ministra postenim arī nākamajā valdībā.

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks sacīja, ka neko sliktu par Auguli teikt nevarot. "Neko sliktāku ģimeņu ar bērniem politikas jomā viņš nav izdarījis un ir daudzmaz pozitīvas iezīmes par turpmāko atbalstu. Vēlme palīdzēt un atbalstīt viņam ir, jautājums tikai, cik ātri tas risināsies," teica Mucenieks.

Turpretim ar Auguļa priekšteci Ilzi Viņķeli (V) organizācijai neesot bijusi nekāda sadarbība. Pozitīvi Mucenieks vērtē to, ka viņa solījusi 2015.gadā atgriezties pie vecāku pabalsta diferenciācijas atkarībā no bērnu skaita ģimenē, un šo solījumu turpinājis arī Augulis.

Arī Latvijas Senioru apvienības vadītājs Jāzeps Janiševs sacīja, ka atbalstītu Auguļa kandidatūru labklājības ministra amatam arī nākamajā valdībā. Arī viņš, līdzīgi kā Mucenieks, norādīja, ka Augulis sekmīgi turpinājis svarīgākos iepriekšējās ministres iesāktos darbus un virzījis svarīgas jaunas iniciatīvas, piemēram, likuma grozījumus, kas paredz pensiju aprēķinā nepiemērot negatīvu kapitāla indeksu.

Kā ziņots, pašreizējie koalīcijas partneri atbalsta Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) kandidatūru arī jaunās valdības vadīšanai.

Straujuma pēc trīspusējās koalīcijas partneru tikšanās žurnālistiem sacīja, ka par atbildības jomu sadali diskusijas turpināsies un dažās jomās intereses saskaras, bet nav neatrisināmu jautājumu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apstiprināja, ka ZZS atbalsta Straujumas kandidatūru jaunās valdības vadīšanai. Tāpat viņš sacīja - ir vienošanās, ka ZZS pārziņā arī turpmāk būs Zemkopības ministrija, Labklājības ministrija, Aizsardzības ministrija, ko provizoriski varētu vadīt pašreizējie ministri. Brigmanis gan piebilda, ka kaut kādas izmaiņas varētu būt, bet "lielos vilcienos" vadīt šīs ministrijas varētu turpināt Jānis Dūklavs, Augulis un Raimonds Vējonis.

Jau vēstīts, ka invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" labklājības ministra amatā arī nākamajā valdībā labprāt redzētu pašreizējo ministru Uldi Auguli (ZZS) un vienlaikus vēlētos nomainīt izglītības un zinātnes ministru, aģentūrai LETA sacīja organizācijas vadītājs Ivars Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!