Foto: F64
Ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tiks aicināta valdībā, tad tā noteikti piedalīsies tās darbā, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" saka bijušais satiksmes ministrs un 11.Saeimas deputāts Uldis Augulis (ZZS).

ZZS nav "vilkuši nekādas sarkanās līnijas", un apvienība ir gatava strādāt Ministru kabinetā "tāpat, kā esam to darījuši līdz šim", saka Augulis par Valda Dombrovska (V) izteikumiem, no kuriem noprotams – ja kādam valdībā kas nepatīk, tad viņu vietā valdībā var nākt "zaļie zemnieki".

Augulis saka, ka ZZS un "Vienotība" līdz šim valdībā kopā strādājuši pietiekami veiksmīgi, atradot izeju no sarežģītām situācijām. "Budžeta ieņēmumi valstī paaugstinās, tā kā nevarētu teikt, ka esam strādājuši slikti. Esam atvērti un nākuši strādāt, nevis veidot kādas politiskās intrigas. Ja mūs aicinās, tad noteikti piedalīsimies valdības darbā," teicis Augulis.

Viņš arī pauž viedokli, ka valdības vadītājs Dombrovskis (V) pašreiz ir ļoti sarežģītā situācijā, jo priekšā ir budžeta veidošana, aizdevuma programmas pabeigšana.

"Redzam, kas notiek Eiropā, Grieķijā, arī ar pašu eiro. Politiķiem būtu jābūt saprātīgiem un jāveido pietiekami stabila valdība, jo, ja valdība nebūs stabila, tad premjeram var būt problēmas gan ar aizdevējiem, gan negācijām, kas var nākt no Eiropas," tā Augulis.

Nākamā ES plānošanas perioda 2014.-2020.gada budžets tiks piedāvāts nākamgad, un tam jānoslēdzas nākamā gada beigās. "Ja mums nebūs stabilas valdības, ja valdībā kādam būs veto tiesības un nevarēs pieņemt lēmumus, tad būs ļoti smagi un tas ietekmēs mūs visus," sacījis deputāts.

Jau vēstīts, ka Saeima otrdien ar 57 balsīm par izteica uzticību Dombrovska trešajai valdībai, ko veido "Vienotība", Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!