Foto: F64
Lietusgāžu izskaloto ceļu atjaunošanas izdevumus varētu segt no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, apstiprināja satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) padomniece Ināra Pomere.

Pomere pastāstīja, ka piektdienas vakarā Augulis telefoniski sazinājies ar Saldus novada domes priekšsēdētāju Indru Rassu, ar kuru pārrunājuši aktuālo situāciju uz Liepājas šosejas, starp Brocēniem un Saldu, kur spēcīgo lietavu radīto izskalojumu dēļ slēgta satiksme un transports tiek novirzīts caur Saldus pilsētu.

Pagaidām vēl lietusgāžu nodarīto postījumu zaudējumus pašvaldība nav aprēķinājusi, taču darbs pie tā jau esot sākts.

Auguļa vērtējumā, valstij šādos ārkārtas gadījumos ir jāpalīdz pašvaldībai, tāpēc, viņaprāt, postījumu novēršanai valdībai būtu jāpiešķir līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem.

Augulis operatīvo informāciju par stāvokli uz ceļiem saņemot vismaz reizi stundā. Viņš arī uzsver, ka atbildīgās institūcijas dara visu iespējamo, lai iespējami ātrāk atjaunotu satiksmes plūsmu bojātajos ceļu posmos.

Kā ziņots, Latvijas Valsts ceļu (LVC) informācija liecina, ka uz Liepājas šosejas Saldus apkārtnē ir izveidojušies vairāki caurteku izskalojumi. Arī uz reģionālā autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus 102.kilometrā izveidojušies izskalojumi un ieviesti ātruma ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!