Foto: F64
Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) atzīst, ka stipri padomātu par kandidēšanu uz premjera amatu, bet labāk paliktu satiksmes nozarē.

Augulis intervijā atzina, ka aizkulisēs ir savu vārdu dzirdējis kā iespējamo ZZS premjera amata kandidātu, taču uz jautājumu, vai būtu gatavs šo amatu ieņemt, viņš atbildēja: "Es par to ļoti stipri domātu. Labāk es daru to darbu, ko es daru pašlaik."

"Droši vien par izglītības ministru es neietu. Tomēr dzīvē izaicinājumi mēdz būt dažādi. Arī iespējas reizēm ir slikti ģērbtas un neredzamas, tomēr garām tās laist nevajadzētu," sacīja Augulis.

Uz atkārtotu jautājumu par gatavību ieņemt premjera amatu, Augulis uzsvēra, ka vispirms jāpabeidz remontēt ceļi.

"Stājoties satiksmes ministra amatā, žurnālistiem teicu, ka man patīk lietu kārtība un visam jānotiek loģiskā secībā. Nozarē esam sākuši vairākas reformas, piemēram, pasažieru pārvadājumu jomā.. Ir izstrādāta valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem nepieciešamo remontdarbu karte 2012.‒12014.gadam. Ceļu būvei ir jābūt ar prognozējamu un garantētu finansējumu. Es būtu gandarīts, ja varētu turpināt iesāktos darbus," apliecināja Augulis.

Ja Augulis vēlēšanās piedalīsies, tad startēs no Zemgales vēlēšanu apgabala.

Runājot par Aivara Lemberga kandidatūras piemērotību premjera amatam, ņemot vērā pirmsvēlēšanu kontekstu, Augulis norādīja, ka ZZS vēl neesot lēmusi, ka "mēs varētu atteikties no šī premjera kandidāta". Neviena no apvienībā esošajām partijām šādu jautājumu nav rosinājusi, un tuvākajā laikā par premjera kandidātu tiks lemts.

"Manuprāt, vislabāk par Ministru prezidentu būt tādam cilvēkam, kurš ir izgājis visus publiskās pārvaldes varas līmeņus, sākot no pašvaldības, kas ir vistuvāk cilvēkam, līdz valsts pārvaldei, Saeimai un valdībai. Jo tikai ar šādu pieredzi cilvēks, kurš pretendē būt par premjeru, spēj izprast valsts lietas kopsakarībās," pastāstīja Augulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!