Ja neizdosies panākt vienošanas ar starptautiskā aizdevuma devējiem par Latvijas valsts budžeta deficīta palielināšanu, tad varētu pacelt sociālo nodokli, intervijā Latvijas Radio pirmdien atzina potenciālais labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš gan norādīja, ka šis varētu būt vienīgais gadījums, kad varētu palielināt sociālā nodokļa likmi.

Augulis arī norādīja, lai nodrošinātu bezdarbnieku pabalstu izmaksāšanu iemaksas valsts fondēto pensiju shēmā varētu samazināt no 8% līdz pat 2%. Turklāt, pēc viņa vārdiem, tas esot jādara pēc iespējas ātrāk - iespējams, jau aprīlī vai maijā. Augulis norādīja, ka šo soli topošā valdība varētu iestrādāt savā deklarācijā.

Tāpat Augulis aicina tomēr indeksēt pensijas tiem pensionāriem, kas saņem mazāk kā 135 latus mēnesī. Ja tas tomēr vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem dēļ nebūs iespējams, tad valsts varētu apņemties kompensēt izmaksas par apkuri vai komunālos maksājumus.

Augulis arī apstiprināja, ka bezdarbnieka pabalsta izmaksas laiku varētu palielināt līdz deviņiem mēnešiem. Savukārt par "māmiņu algu" samazinājumu 25% vai 50% apmērā, kā arī subsidētu darba vietu izveidi un to paredzēšanu valdības deklarācijā vēl tikšot lemts pirmdien.

Augulis arī norādīja, ka, samazinot pamatbudžetu par 360 miljoniem latu, kā to iecerējis potenciālais premjers Valdis Dombrovskis (JL), labklājības sfērai pamatbudžetā "nogrieztu" 24,5 miljoni latu, savukārt speciālajā - 2,5 miljoni latu.

Jau vēstīts, ka tieši Augulis ir nosaukts kā potenciālais labklājības ministrs Dombrovska vadītajā valdībā. Pats Augulis gan vēl pirmdien norādīja, ka galīgu jāvārdu nav devis un iespēju ieņemt ministra amatu izvērtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!