Foto: LETA

Jaunais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) patlaban neplāno mainīt esošo valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu, kurš iepriekš bija izpelnījies bijušā satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) kritiku saistībā ar "airBaltic" investora piesaisti.

Kā intervijā skaidroja Augulis, process saistībā ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" investora piesaisti tika pabeigts. "Lidsabiedrība patlaban lido un ir spējīga nodrošināt operatīvo darbību. Drīzāk šeit ir kompānijas valdes un padomes jautājums. Protams, arī akcionāru pārstāvim jāatbild, vai viss bija vai nebija laicīgi. Svarīgāk skatīties uz priekšu," uzsver ministrs.

Vienlaikus Augulis uzskata, ka problēmas varētu būt Satiksmes ministrijas (SM) departamentos. "Ir jāstiprina nozaru departamenti, it īpaši Aviācijas departaments. Tas ir jādara, lai būtu kapacitāte un varētu uzturēt stratēģisku aviācijas pārvaldību Latvijā. Tā man, šķiet, šodien pietrūkst," uzsver ministrs.

Kā ziņots, Matīss iepriekš skaidroja, ka tā bijusi kompānijas "airBaltic" vadības atbildība - piedāvāt dažādus attīstības scenārijus, bet tas neesot piedāvāts. "Varbūt tā ir mana problēma, ka sen jau vajadzēja ķerties klāt kompānijas padomei, kas uzrauga uzņēmumu. Jo manā kā ministra uzmanības lokā ir arī daudzas citas jomas un problēmas. Zināmā mērā var teikt, ka esmu iegāzts gan no pašas ministrijas valsts sekretāra puses, gan "airBaltic" padomes un valdes puses," pauda Matīss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!