Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) valdībā, visticamāk, neieies, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis, vienlaikus atsakoties sniegt sīkāku politiskās situācijas vērtējumu, jo neesot ekstrasenss.

Augulis uzsvēra, ka ZZS vispirms vēlas sagaidīt oficiālu uzaicinājumu uz sarunām un tikai pēc tam varēšot prognozēt tālāko situācijas attīstību.

Jau vēstīts, ka apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ceturtdien nepiedalījās balsojumā par nākamā gada valsts budžetu.

Budžeta projekts gan tika nodots izskatīšanai komisijām ar opozīcijā esošās ZZS balsīm, taču notikušais vēlreiz apliecināja, ka valdošajā koalīcijā starp partijām valda dziļas domstarpības.

VL-TB/LNNK šādu lēmumu skaidroja, ka ar šādu rīcību protestē pret to, ka koalīcijā nav panākta vienošanās par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas Latvijā atcelšanu.

Savukārt valdības vadošais politiskais spēks "Vienotība" pēc "nacionāļu" lēmuma paziņoja, ka nākamnedēļ paredzēts sākt konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem. Kā pēc "Vienotības" frakcijas ārkārtas sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), šāda nacionālās apvienības rīcība ir koalīcijas līguma pārkāpums. "Esam nepatīkami pārsteigti par šo nacionālās apvienības balsojumu," teica premjers, atzīstot, "ka tā ir problēma".

"Vienotības" politiķis Jānis Reirs ir piedāvājis partijas biedriem paplašināt valdības koalīciju ar ZZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!