Foto: LETA

Augusta beigās sāks pilnvērtīgi darboties pirmie otrajā kārtā iegādātie stacionārie fotoradari, pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas CSDD. Iepriekš CSDD izsludinātajā iepirkumā par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu uzvarēja kompānija SIA "Reck". Kopējā līgumcena ir 6 845 304 eiro, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojā tika iesniegtas sūdzības, taču beigās tomēr tika atļauts slēgt līgumu ar "Reck".

Konkursa uzvarētājam saskaņā ar iepirkuma priekšmetu četru gadu laikā jāpiegādā 84 stacionārie radari. Šogad plānots uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus.

Šobrīd šajā kārtā iegādātās mērierīces tiekot testētas, taču šoferu pārkāpumus sāks konstatēt no augusta beigām, norādīja CSDD.

CSDD mājaslapā ikvienam ir apskatāmas fotoradaru atrašanās vietas. Ja pirmajā kārtā iegādātās stacionārās mērierīces uzstādītas Rīgas reģionā, tad šajā kārtā plānots radarus izvietot ārpus galvaspilsētas reģiona, piemēram, Salacgrīvas, Līgatnes, Ventspils novadā, Jelgavā un citviet.

2014. gada rudenī direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi arī uzvarēja uzņēmums "Reck". Šobrīd šie radari jau darbojas. Iepirkuma līgumcena bija 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Radaru uzstādīšanu "Reck" veica sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju - Nīderlandes uzņēmumu "Gatso".

Ar pārvietojamo fotoradaru iegādi nodarbojas Valsts policija, taču policijai ar to ieviešanu tik raiti nesokas. Valsts policija iepriekš bija izsludinājusi konkursu par pārvietojamo radaru iegādi, taču Iepirkumu uzraudzības birojs pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt. Tagad būs jārīko jauns konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!