Foto: Shutterstock

Šā gada augustā, salīdzinājumā ar jūliju, elektrības patēriņš Latvijā auga par 3%, sacīja AS "Latvenergo" tirgus analītiķe Rodika Prohorova.

Viņa norādīja, ka šā gada augustā saglabājās karsti laika apstākļi, kas sekmēja elektroenerģijas pieprasījuma pieaugumu.

Šai laikā patēriņš Baltijas valstīs pieauga par nepilniem 3% līdz 2167 gigavatstundām (GWh), salīdzinot ar jūliju. Igaunijā tas bija par 4% lielāks jeb 610 GWh. Latvijā, salīdzinot ar jūliju, patēriņš pieauga par 3% līdz 584 GWh, bet Lietuvā par nepilniem 2% līdz 973 GWh.

Ģenerācijas apjoma pieaugums tika novērots visās Baltijas valstīs. Salīdzinājumā ar jūliju, augustā summārā mēneša izstrāde pieauga par 20% līdz 1632 GWh. Latvijā kopējais ģenerācijas pieaugums bija 19% līdz 444 GWh. Igaunijā izstrāde augustā pieauga par 15% līdz 921 GWh. Lietuvā, salīdzinājumā ar jūliju, bija vērojams ģenerācijas apjoma pieaugums par 44%, sasniedzot 267 GWh.

Šā gada augustā patēriņa apjoms Baltijas valstīs pārsniedza ģenerācijas apjomu par 25%. Pieaugot izstrādei, elektroenerģijas importa īpatsvars no biržas "Nord Pool" samazinājās par 29% līdz 534 GWh.

Lietuvas izstrādes apjoms izveidoja 73% lielu deficītu, salīdzinot ar patēriņu. Latvijā šī bilance augustā bija 24%, savukārt Igaunijā ģenerācija bija ar 51% pārpalikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!