Foto: F64
Apkopojot politisko partiju un apvienību augusta pirmajās desmit dienās saņemtos ziedojumus, atklājas, ka līderos jau atkal ir apvienība "Par labu Latviju" (PLL), kas saņēmusi 31 630 latus. Vairāk par desmit tūkstošiem latu augusta sākumā ziedojumos saņēmusi vēl tikai Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS).

No PLL augusta pirmajā dekādē saņemtās naudas 18 tūkstoši latu, kas ir gadā maksimālā atļautā ziedojuma summa vienai personai, nāca no Latvijas Hokeja federācijas prezidenta un a/s "Grindeks" padomes priekšsēdētāja Kirova Lipmana. PLL ietilpstošajai Tautas partijai 1000 latu augusta sākumā ziedojis partijas biedrs, Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Ilmārs Meluškāns, savukārt pārējām apvienības partijām ziedojumu augustā vēl nebija.

ZZS augusta sākumā ziedojumos saņēma 10 450 latus, no tiem pa 4 tūkstošiem latu ziedojuši uzņēmēji Aldis Vīksne un Aigars Krītiņš. ZZS ietilpstošā Latvijas Zaļā partija augustā saņēma 2 tūkstošus latu.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"- TB/LNNK augusta pirmajā dekādē saņēma 2500 latus, ko ziedoja apvienības valdes priekšsēdētāja vietnieks, bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Apvienībā ietilpstošā TB/LNNK augustā saņēma 9176 latus, 9 tūkstošus no tiem ziedoja Kokneses viesnīcas "Orinoko" īpašnieks Leopoldo Klišāns. Savukārt VL ziedoti 20 lati.

"Saskaņas centra" (SC) apvienības kontā augustā vēl nekas netika ieskaitīts, toties tajā ietilpstošā sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" saņēma 7719,5 latus. No tiem lielākais ziedotājs ar 2430 latiem bija SC Saeimas frakcijas deputāts Ivans Ribakovs. Cita SC dalībniece Latvijas Sociālistiskā partija ziedojumos augustā saņēma 272,32 latus.

Sociāldemokrātiskā politisko partiju apvienība "Atbildība" augustā saņēma vienu 4500 latu lielu ziedojumu. Ziedotājs bija virsseržants Vitālijs Drizļonoks. Viņš ir Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona Štāba baterijas akustiskās izlūkošanas vada akustisko datu sagatavošanas grupas priekšnieks, kurš maijā apbalvots ar Viestura ordeņa Sudraba goda zīmi. "Atbildībā" ietilpstošā LSDSP un vairākas sīkpartijas ziedojumus nav saņēmušas.

PCTVL augusta sākumā saņēma 4065 latus, no kuriem divi tūkstoši ir no regulārās ziedotājas – Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas.

Kristīgi demokrātiskā savienība augustā sākumā saņēma 440 latus, partija "Par prezidentālu republiku" – 250 latus. Apvienība "Vienotība" ziedojumus augustā nesaņēma, un arī no to veidojošajām partijām vienīgie 100 lati augustā ieripoja "Jaunā laika" kasē.

Citas partijas, kas piedalās 10.Saeimas vēlēšanās, augusta pirmajā dekādē ziedojumus nesaņēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!