Referendumā par Satversmes grozījumiem, kas ļautu tautai rosināt Saeimas atlaišanu, nobalsoja 608 446 iedzīvotāji jeb 40,16% no visu balsstiesīgo skaita, savukārt referendumā par grozījumiem pensiju likumā, kas ļautu pensionāriem saņemt minimālās pensijas vismaz iztikas minimuma apmērā piedalījās 347 182 iedzīvotāji. Abas tautas nobalsošanas izgāzās, apliecinot, ka lielākā daļa tautas ir mierā ar pastāvošo iekārtu.

Foto šeit!

Ne tik kareivīgs un ļoti skaists pasākums - akcija "Gaismas tilti" - ieskandināja tuvojošos valsts 90.dzimšanas dienu.

Prokuratūra tiesai nodeva Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietas materiālus, tādējādi tie nonāca procesa dalībnieku rīcībā un daļa no tiem neskopojās šo to parādīt presei - tā Latvijas sabiedrība uzzināja šo to pikantu par Latvijas politikas aizkulisēm, piemēram, liecības par to, ka "Lemberga stipendiātos" figurējošā vismaz 230 tūkstošus dolāru saņēmušā persona ar nosaukumu "Zvaigznīšu brīdis" ir ekspremjers un bijušais Saeimas priekšsēdis Indulis Emsis.

Augusts noritēja Krievijas Gruzijas militārā konflikta zīmē, un tas rada atbalsi arī Latvijā. Mūsu prezidents Valdis Zatlers kopā ar kolēģiem bija viens no tiem, kas pieņēma kopīgu deklarāciju, kurā asi nosodīja Krievijas militāro spēku veikto agresiju Gruzijā, un solīja darīt visu, lai pret Gruziju veiktie pārkāpumi netiktu noklusēti.

Foto šeit!

Vācijas iznīcinātāji F4 virs Rīgas patrulēja zemāk nekā līdz šim ierasts, un ar to pietika, lai nokaitētajā gaisā rastos baumas, ka iecerēts demonstrēt NATO spēku Gruzijas konflikta situācijas kontekstā. Savukārt nesen radītās partijas "Pilsoniskā savienība" vadītāji Sandra Kalniete un Ģirts Valdis Kristovskis, acīmredzot atsaucot atmiņā kaut kad lasītos stāstus par  amerikāņu karavīriem, kas cienā vietējos bērnus ar košļenēm, aicināja Latvijas valdību jau vistuvākajā laikā izvirzīt apspriešanai jautājumu par NATO spēku izvietošanu Latvijā.

Afganistānā, pildot dienesta pienākumus, mīnas sprādzienā ievainojumus guva četri Nacionālo bruņoto spēku kontingenta karavīri. Viens no karavīriem - dižkareivis Edgars Ozoliņš, no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā.

Ceraukstes pagastā tika atrasta noslepkavota 1996.gadā dzimusi meitene. Policija aizdomās par nodarīto sāka meklēt meitenes tēvu. Pēc dažām dienām Ivars Grantiņš telefonsarunā raidījumā "Degpunktā" atzinās slepkavībā un vēlāk tika aizturēts.

Ņemot vērā sarežģīto budžeta situāciju, arī Aizsardzības ministrijai nāksies pārskatīt savas budžeta prioritātes, atsakoties arī no Godasardzes jātnieku apakšvienības projekta, negribīgi atzina aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!