No piektdienas līdz 14.augustam vizītē Latvijā uzturēsies Austrijas federālais lauksaimniecības, mežkopības, vides un ūdens pārvaldības ministrs Nikolaus Berlakovičs, kurš gan iepazīsies ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļu izlietojumu Latvijā, gan spriedīs par Eiropas Kopējās lauksaimniecības politikas reformu.

Piektdien, tiekoties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), Austrijas ministram paredzēts pārrunāt Latvijas veiksmīgo pieredzi, īstenojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projektus Latvijā. Finansējumu šo projektu realizēšanai Latvija ieguva 2009.gadā, noslēdzot Noteiktā daudzuma vienību pirkšanas līgumu starp abām valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Tāpat tikšanās ietvaros plānots pārrunāt abu valstu nostājas, lai nodrošinātu ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām pušu 17.konferences veiksmīgu iznākumu, kas notiks Durbanā, Dienvidāfrikā šā gada gada beigās.

Savukārt ar zemkopības ministru Jānis Dūklavu Berlakovičs iecerējis apspriest jautājumus par Latvijas un Austrijas sadarbības uzlabošanu lauksaimniecības un savstarpējās tirdzniecības jomā, kā arī par ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu pēc 2013. gada.

Sestdien Berlakovičs apmeklēs Kuldīgu, kur Vējonis viņu iepazīstinās ar KPFI īstenotajiem projektiem Tāpat Austrijas ministrs iepazīsies ar biomasas koģenerācijas elektrostacijas būvniecības gaitu un šī projekta realizēšanā izmantotajām Austrijas tehnoloģijām.

Savukārt sestdienas vakarā Austrijas ministrs un Vējonis apmeklēs Mērsragu, kur iepazīsies ar Mērsraga ostu un apmeklēs Dabas koncertzāles pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!