Foto: DELFI
Prokrieviskais aktīvists Staņislavs Bukains vēlas 22.maijā, Austrumu partnerības samita laikā, piketēt pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, liecina viņa ievietotā informācija portālā "Facebook".

Bukains aicina iedzīvotājus plkst.13 pulcēties pie bibliotēkas, ņemot līdzi Krievijas karogus un Georga lentīti.

Aktīvists paziņojumā norāda, ka Austrumu partnerības samita laikā Eiropas valstu un Ukrainas līderi apspriedīs jaunās sankcijas pret Krieviju, kā arī slepeni apspriedīs to, ko darīt ar Latvijā dzīvojošajiem krieviem.

"Šoreiz viņi ir pārkāpuši līniju. Viņi ir nolēmuši mums aizliegt nēsāt Georga lentītes, pie tam, ar ko viņi to apspriedīs? Ar asiņaino Ukrainas prezidentu [Petro] Porošenko, šeit, Rīgā! Kas būs tālāk? Nojauksiet mūsu pieminekli, kā tas jau notika Tallinā?" sacīts paziņojumā.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis pastāstīja, ka pieteikums par šādu piketu domē vēl nav saņemts.

Jau vēstīts, ka Latvijas Krievu savienības (LKS) līdere un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka Austrumu partnerības samita laikā 22.maijā pie LNB iecerējusi rīkot protesta akciju "Par Eiropu no Dublinas līdz Vladivostokai". Akcijas mērķis esot tieša vēršanās pie valstu vadītājiem, lai norādītu, ka "drošība Eiropā ir iespējama, tikai sadarbojoties ar Krieviju". Tāpat akcijas dalībnieki paudīs savu negatīvo nostāju pret Austrumu partnerību, kas "novedusi līdz karam Eiropā".

Sākotnēji LKS vēlējusies savu akciju rīkot visu dienu, taču Rīgas izpilddirekcijas rīkotajā sapulcē panākta vienošanās, ka LKS aktīvisti pulcēsies vien trīs stundas - no plkst.13 līdz 16 - Daugavas krastā netālu no Akmens tilta.

22.maijā pie Nacionālās bibliotēkas ēkas notiks arī Ukraiņu kongresa rīkotais pikets, un tajā tiks pausts atbalsts Ukrainas un ES asociācijas līguma noslēgšanai. Plānots, ka šajā pasākumā piedalīsies 80 cilvēku, un tas norisināsies laika posmā no plkst.8.30 līdz 11.

Austrumu partnerības samits Rīgā notiks 21.-22.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!