Foto: LETA
No ceturtdienas, 15. aprīļa, plānojot ambulatoro ārsta konsultāciju Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), ikviens varēs izvēlēties tuvāko un ērtāko vizītes pieraksta vietu un laiku, piesakoties vizītei elektroniski, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Viņa norādīja, ka šobrīd centralizētā e-pieraksta sistēmā varēs plānot vizīti pie vairāk nekā 100 dažādu specializāciju ārstiem – gastroenterologiem, oftalmologiem, ķirurgiem un citu specializāciju ārstiem, kuri pieņem pacientus ambulatori.

RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis uzsvēra, ka slimnīcā pakāpeniski tiks piedāvāta e-pieraksta iespēja visiem slimnīcas pakalpojumiem. Nākotnē plānots piedāvāt e-pieraksta iespēju gan laboratorijas, gan diagnostikas izmeklējumiem. "Būtiska e-pieraksta priekšrocība ir ietaupīts laiks un tas, ka pierakstu var veikt jebkurā diennakts laikā no jebkuras vietas, kur pieejams internets," sacīja Paeglītis.

Kā pierakstīties pie ārsta ambulatorā vizītē? Namniece skaidroja, ka slimnīcas mājaslapā ir izvietota ikona "E-pieraksts". Nospiežot uz ikonas un reģistrējoties, varēsiet izvēlēties ārstu un konsultācijas laiku. Pierakstu var veikt arī izmantojot saiti.

Ja kādu iemeslu dēļ tomēr ārsta vizīti vai izmeklējumu nav iespējas apmeklēt, slimnīca lūdz sadaļā "Mani pieraksti" izmantot elektronisku atteikšanās iespēju, lai citiem cilvēkiem dotu iespēju pierakstīties uz iepriekš rezervēto pieņemšanas laiku.

Kā iepriekš ziņots, RAKUS pērnā gada novembrī ieviesa centralizētu elektronisko e-pierakstu Covid-19 izmeklējumu veikšanai. Šobrīd ikviens var izvēlēties tuvāko un ērtāk sasniedzamo Covid-19 analīžu nodošanas punktu – Rīgā, Jūrmalā, Salaspilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā vai Ventspilī. Šādu iespēju, piereģistrējoties e-vidē Covid-19 testam, līdz šim izmantojuši 15% cilvēku, bet šī proporcija turpina pieaugt. Saskaņā ar RAKUS klientu apkalpošanas daļas apkopotajiem datiem, pagaidām lielākā daļa cilvēku izvēlas pierakstīties Covid-19 izmeklējumu veikšanai, zvanot pa tālruni 8303.

RAKUS atgādina, ka, zvanot uz vienoto pieraksta tālruņa numuru 67000610, tāpat kā līdz šim, joprojām tiks nodrošināta iespēja pierakstīties vizītē pie ārsta, kā arī diagnostiskajiem un laboratoriskajiem izmeklējumiem. Vienotā tālruņa darba laiks ir katru darba dienu no pulksten 8 līdz 17.

Savukārt pierakstīties Covid-19 analīžu nodošanai joprojām var arī, zvanot pa tālruņa numuru 8303, darba dienās no pulksten 8 līdz 18, bets sestdienās un svētdienās no pulksten 9 līdz 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!