Foto: Publicitātes attēls

Pirmdien, 14. novembrī, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ieradās otrā Ukrainas karā ievainoto karavīru grupa – 17 pacienti, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Līdzīgi kā iepriekš – visiem ievainotajiem tiks izdarīti nepieciešamie diagnostiskie izmeklējumi, dažādi laboratorijas izmeklējumi, kā arī ikviens ievainotais pacients saņems multidisciplināras ārstu un veselības aprūpes speciālistu konsultācijas, lai noskaidrotu un pārliecinātos par katra pacienta veselības stāvokli un lemtu par turpmāko ārstēšanās taktiku, skaidroja slimnīcā.

Pēc vispārējās apskates Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā Ukrainas karā cietušie pacienti tiks ievietoti dažādās RAKUS stacionāru ārstniecības nodaļās, kurās slimnīcas ārsti veiks vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas operācijas, nodrošinās tūlītējus pēcoperācijas rehabilitācijas pasākumus un dažādu specializāciju ārstu konsultācijas, kā arī visu nepieciešamo medicīnisko aprūpi, lai Ukrainas karā cietušie varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties ierastā dzīves ritmā, uzsvēra Namniece.

Kā norādīja Namniece, arī tiem četriem pacientiem, kuriem saskaņā ar Ukrainas mediķu iepriekš sniegto informāciju būs nepieciešama rehabilitācija Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", sākotnēji Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā tiks veikti vispusīgi izmeklējumi. Tikai pēc tam šie pacienti tiks pārvesti uz rehabilitāciju.

Ukrainas karā smagi cietušos karavīrus ar speciāli aprīkotu autobusu no Ukrainas uz Latviju atgādāja labdarības organizācija "M-Help.com", kuras direktors Arvis Rekets regulāri organizē palīdzību Ukrainas slimnīcām, piegādājot medicīnisko aparatūru, zāles, tehniskos palīglīdzekļus, apģērbu mediķiem, medicīnas un higiēnas preces, informēja Namniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!