Foto: LETA
Palielinoties Covid-19 pacientu skaitam, lai arī turpmāk Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) varētu nodrošināt to ārstēšanu, stacionārā "Gaiļezers" tiks papildu iekārtota un atvērta otra Bīstamo infekciju nodaļa – Nr.86, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Tā kā Covid-19 pacientu ārstēšanai nepieciešami mediķi un ārstniecības personāls, kas jau iepriekš būtu ārstējuši dažādas respiratorās saslimšanas un zina rīcības algoritmus, tika pieņemts lēmums, ka jaunizveidotajā 86. Bīstamo infekciju nodaļā pacientus ārstēs Iekšķīgo slimību klīnikas Pulmonoloģijas nodaļas mediķi.

Savukārt Pulmonoloģijas nodaļas pacientiem ārstēšana stacionārā tiks nodrošināta arī turpmāk, pārvietojot uz citām stacionāra "Gaiļezers" nodaļām, norādīja Namniece.

Namniece uzsvēra, ka no otrdienas, 3. novembra, vairs netiks uzņemti pacienti: Ķirurģijas dienas stacionārā un Plānveida īslaicīgā ķirurģijā, Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas nodaļas stacionārā "Gaiļezers" dienas stacionārā, Neiroloģijas dienas stacionārā.

Visiem iepriekš nosaukto ārstniecības struktūrvienību pacientiem, kuriem būs jāturpina vai jāpabeidz ārstēšana saskaņā ar medicīniskām indikācijām – tā tiks nodrošināta stacionārā "Gaiļezers".

RAKUS ir galvenā Covid-19 pacientu ārstniecības slimnīca Latvijā.

Šobrīd kopumā 168 Covid-19 pacienti ārstējas stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs", "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs", kā arī stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnikā un 85. Bīstamo infekciju nodaļā, kur ārstējas Covid-19 pozitīvie pacienti ar dažādām citām saslimšanām, norādīja Namniece.

Tāpat kā līdz šim, visu diennakti pacientiem tiks sniegta palīdzība stacionāra "Gaiļezers" Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikā.

RAKUS vērš uzmanību, ka joprojām cilvēki var apmeklēt RAKUS stacionāru ārstus ambulatori, kā arī veikt diagnostiskos izmeklējumus, medicīniskās procedūras un manipulācijas, saskaņā ar iepriekš veikto pierakstu.

Pēdējā diennaktī veikti 5235 Covid-19 testi, reģistrēts 171 jauns saslimšanas gadījums, kā arī divi nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Latvijas slimnīcās aizvadītajā diennaktī stacionēti 36 Covid-19 slimnieki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Kopā stacionāros ārstējas 249 pacienti – 236 ar vidēji smagu slimības gaitu, 13 ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 459 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!