Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki piektdien bijuši Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS), kur tikušies ar Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) galveno ārstu Viesturu Krūmiņu

"Ir notikusi saruna ar Krūmiņu. Patlaban KNAB darbinieki ir devušies prom," sacīja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova. Savukārt KNAB pārstāve Laura Dūša notikušo nekomentēja.

KNAB izvērtē informāciju par veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS), izskanot aizdomām par pieeju veselības aprūpes pakalpojumiem bez rindas.

RAKUS piektdien sasaukta valdes ārkārtas sēde. No galvenā ārsta amata pienākuma pildīšanas uz izmeklēšanas laiku atstādināts Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš.

Vēstīts arī, ka Belēvičs iesniedzis premjerministram Kučinskim demisijas rakstu.

Kučinskis jau ir sagatavojis rīkojumu par Belēviča atbrīvošanu. Šādi viņš rīkojies, jo Belēvičs ceturtdien atzinies melos. Pēc Kučinska norādītā, esot bijis pamats vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo tas esot devis signālu Belēvičam, ka patiesība tiks uzzināta. Par iespējamo Belēviča darbību Saeimā Kučinskis norādīja, ka tas jāizlemj viņam pašam, taču, viņaprāt, Belēviča politiskā karjera ir beigusies.

Jau ziņots, ka "Latvijas Avīze" sākotnēji rakstīja, ka Belēvičs iespējams bez rindas saņēmis pakalpojumus Latvijas Onkoloģijas centrā, bet piektdien avīze vēsta, ka patiesībai, iespējams, neatbilst ministra teiktais, ka viņš kopš 2004.gada nav izmantojis valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Kučinska valdība tika apstiprināja 2016.gada 11.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!