Foto: LETA
No pirmdienas, 12. oktobra, gādājot par pacientu un personāla drošību Covid-19 epidēmijas apstākļos, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tiks strikti ierobežota pacientu apmeklēšana, informēja ārstniecības iestādes pārstāve Ilga Namniece.

Izņēmums tiks noteikts gadījumos, ja pacienta veselības stāvoklis būs smags vai kritisks. Šos pacientus varēs apmeklēt tikai pirmās pakāpes radinieki, iepriekš saskaņojot vizīti un apmeklējuma laikus ar ārstējošo ārstu.

Arī apmeklējot ambulatoro daļu, slimnīcā aicina ierasties vizītēs pie ārstiem un uz diagnostiskajiem izmeklējumiem tikai ar vienu pavadošo personu. Joprojām obligāta ir sejas aizsargmasku valkāšana, roku dezinfekcija un distancēšanās.

Austrumu slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu un attīstīta inovācijas, nodrošina jauno speciālistu apmācību un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un veselības veicināšanai.

Katru gadu slimnīcā tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi vairāk nekā 70 000 stacionāri un 760 000 ambulatori ārstētiem pacientiem. Kopumā visā slimnīcā ir vairāk kā 2000 gultas vietas. Gada laikā tiek veiktas vairāk nekā 25 000 operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!