Rīgas Austrumu slimnīca pagarina pieteikšanās termiņu iepirkuma procedūrai par pacientu ēdināšanu klīnikās "Gaiļezers" un "Latvijas Onkoloģijas centrs", portālu "Delfi" informē slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Pieteikšanās pagarināta līdz 29. oktobrim. Iepriekš bija noteikts, ka piedāvājums pretendentiem ir jāiesniedz līdz 21.oktobrim. "Mēs esam veikuši papildus pasākumus, lai pretēji izskanējušajam nebūtu šaubu, ka šis konkurss norit godīgi un ka mūsu galvenais mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu ēdināšanu slimnīcā stacionētajiem pacientiem, samazinot izmaksas," uzsver slimnīcas pārstāve.

Iepirkuma procedūra izsludināta oktobra sākumā. Tas tika darīts, lai samazinātu līdzšinējās izmaksas par pacientu ēdināšanu un lai celtu tās kvalitāti, uz pieciem gadiem nododot šo jomu pieredzējušu profesionāļu rokās, informē Potetinova. Pašlaik ir saņemti jau deviņu uzņēmumu pieteikumi.

Izvērtējot pretenzijas, ir veikti grozījumi iepirkumu dokumentācijā, gan pagarinot pieteikšanās termiņu, gan precizējot prasības pretendentiem. Lai paplašinātu pretendentu loku, ir precizētas prasības par nepieciešamo pieredzi, nosakot, ka pretendentam ir jābūt pieredzei ne mazāk kā 300 pacientu ēdināšanā dienā ārstniecības iestādē Latvijā vismaz sešu mēnešu periodā pēdējo divu gadu laikā. Iepriekš teikts, ka pretendentam jābūt ar triju gadu pieredzi pacientu ēdināšanā ārstniecības iestādēs.

Izslēgts kritērijs par vismaz trim strādājošiem ēdināšanas objektiem ārstniecības iestādēs. "Pretendenta pieredze Latvijā ir nepieciešama tā iemesla dēļ, ka ir pierādījies, ka modeļi, kas lieliski darbojas ārvalstīs, nav piemērojami mūsu situācijai," piebilst Potetinova.

Tā kā apšaubīta arī prasību, ka pretendenta gada apgrozījumam ir jābūt vismaz 1,1 miljonam latu, Potetinova skaidro, ka slimnīca ar pakalpojuma sniedzēju norēķināsies ar pēcapmaksu 30 dienu laikā pēc rēķina saņemšanas un apstiprināšanas, netiks veikti avansa maksājumi. Līdz ar to ir jābūt drošiem, ka pakalpojuma sniedzēju rīcībā būs pietiekami līdzekļu ap 1000 cilvēku ēdināšanai dienā.

Potetinova norāda, ka līdz šim gan klīnikā "Gaiļezers", gan "Latvijas Onkoloģijas centrs" šo pakalpojumu nodrošināja pati slimnīca, lai arī tā nav slimnīcas pamatfunkcija, un tas nebija ekonomiski izdevīgākais variants.

Raidījums "Nekā Personīga" iepriekš ziņoja, ka Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas izsludinātais konkurss par pacientu ēdināšanu, iespējams, nav bijis godīgs, jo daži nolikuma punkti tiktāl sašaurina pretendentu loku, ka rada iespaidu par jaunu iepriekš zināmu uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!