Foto: LETA

Par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) finanšu direktori konkursa kārtībā izraudzīta finansiste Ieva Jauģiete, kurai ir vairāk nekā 20 gadu pieredze finanšu vadībā starptautiskos uzņēmumos, tai skaitā tādos kā "Microsoft" un "Bombardier Transportation Sweden AB", ziņo slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Uz RAKUS finanšu direktora amatu pretendēja 33 kandidāti, no kuriem konkursa kārtībā par piemērotāko tika atzīta Jauģiete. Jauģieti norādījusi, ka viņu šī vakance uzrunājusi, jo Austrumu slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde Latvijā. "Liekot lietā savu pārmaiņu vadības pieredzi, vēlos palīdzēt sakārtot uzņēmuma finanšu situāciju," skaidroja jaunā finanšu direktore.

Jauģiete ieguvusi bakalaura grādu ekonomikā un biznesa administrācijā Rīgas Ekonomikas augstskolā, pēc tam mācījusies maģistrantūras programmā Oksfordas starptautisko finanšu institūtā Lielbritānijā.

Jauģiete četrus gadus bijusi finanšu un administrācijas vadītāja tehnoloģiju uzņēmumā "Ericsson Latvia". Pēc tam vairāk nekā desmit gadus strādājusi vadošos amatos starptautiskajā datortehnoloģiju uzņēmumā "Microsoft", kā arī bijusi šī uzņēmuma finanšu un administrācijas vadītāja Baltijas reģionā. Pēc tam darba gaitas Jauģiete turpinājusi Minhenē kā Centrālās un Austrumeiropas finanšu kontroliere, vēlāk bijusi "Microsoft" finanšu kontroles vadītāja Krievijā un Nīderlandē. Pēdējā Ievas Jauģietes darba vieta bija finanšu direktores amats uzņēmumā "Bombardier Transportation Sweden AB" Zviedrijā.

Jauģiete darba gaitas Austrumu slimnīcā sāks 1. jūnijā. Šī gada martā finanšu direktora vietu Austrumu slimnīcā pameta Kārlis Smilga, kurš šajā amatā nostrādāja vairāk nekā deviņus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!