Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) pieņēmusi lēmumu par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelt VM valsts sekretāra vietnieci Egitu Poli, portālu "Delfi" informēja slimnīcā.

Piektdien Pole operatīvajā sanāksmē tikās ar Austrumu slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" terapeitiskā bloka ārstiem, pēc tam – ar administrācijas struktūrvienību direktoriem.

Tiekoties ar ārstiem, Pole uzsvēra, ka veselības ministre Anda Čakša ir gatava aktīvi iesaistīties un palīdzēt RAKUS risināt samilzušās problēmas. "Mans mērķis ir nodrošināt, lai jums būtu ērts darbs un nekas nepasliktinātos," viņa teica.

Tāpat RAKUS priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja norādīja, ka veselības ministre vēlas panākt, lai ārstu vidējā alga sasniegtu 1700 eiro, māsu – 60% no šīs summas, bet zemākā medicīnas personāla – 40%.

Tiekoties ar administrācijas struktūrvienību direktoriem, Pole uzdeva nedēļas laikā sagatavot priekšlikumus, lai padarītu administrācijas darbu efektīvāku, nodrošinot nepieciešamo atbalstu ārstniecībai un pacientu vajadzībām.

Uz vakantajiem slimnīcas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem tiks izsludināts publisks konkurss.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā RAKUS valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viesturs Boka iesnieguši atlūgumus.

Slokenberga atkāpšanos pamatoja ar to, ka neredz, ka VM kā nozares politikas plānotāja vēlētos risināt nozarei svarīgas problēmas.

Uz vakantajām valdes locekļu amata vietām tuvākajā laikā tiks izsludināti atklāti konkursi. Slimnīcas valdē darbu turpina valdes locekļi Artūrs Bērziņš un Kaspars Plūme.

To, ka RAKUS vadība zaudējusi Veselības ministrijas uzticību, ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa apstiprināja jau pērnā gada vasarā, kad izskanēja informācija par paralēlām rindām slimnīcas pakļautībā esošajā Latvijas Onkoloģijas centrā. Šo skandālu izgaismoja tā brīža veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) vēršanās pie centra speciālistiem bez rindas.

Tajā pašā laikā no amata atkāpās Belēvičs. Pēc premjera Māra Kučinska (ZZS) aicinājuma nesasteigt jautājumu, ministrija atlika lēmumu par RAKUS valdes atbilstību amatiem.

Savukārt šonedēļ kļuva zināms, ka vidējā medicīnas personāla trūkuma dēļ Latvijas Onkoloģijas centrā nav iespējams veikt operācijas tādā apjomā kā agrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!