Foto: DELFI

Svētdienas rītā vietām visā valsts teritorijā apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 118 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos: Tallinas šoseja (A1) no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam; Vidzemes šoseja (A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam; Valmieras šoseja (A3) no Murjāņiem līdz Braslas tiltam; Rīgas apvedceļš (A5) un (A4) visa maršruta garumā; Daugavpils šoseja (A6) no Rīgas līdz Nīcgalei; Bauskas šoseja (A7) no Rīgas līdz Dimzukalnam; Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā; Liepājas šoseja (A9) no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Blīdenes līdz Liepājai; Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Usmai; Liepāja – Rucava (A11) visa maršruta garumā; Rēzeknes šoseja (A12) no Jēkabpils līdz Stolbovkai; Grebņeva – Medumi šoseja (A13) no Grebņevas līdz Rušenicai; Rēzeknes apvedceļš (A15) visa maršruta garumā, kā arī Tīnūži – Koknese (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Saldus, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Šādos laika apstākļos "Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlēties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem var informēt "Latvijas Valsts ceļi", zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!