Foto: DELFI

Transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietās ar pēcapmaksas kvītīm tiks aizstāta no piektdienas, 8.februāra, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Kvīts tiks izrakstīta gadījumos, ja nebūs veikta priekšapmaksa vai apmaksātais transportlīdzekļa stāvēšanas laiks tiks pārsniegts, par ko uz transportlīdzekļa tiks novietots attiecīgs paziņojums. 

Pēcapmaksa tiks noteikta kā konstanta summa par katru maksas autostāvvietas darba dienu. Ja transportlīdzeklis turpinās stāvēt maksas autostāvvietā arī nākošajā dienā un apmaksa šajā dienā nebūs veikta, pēcapmaksa par transportlīdzekļa stāvēšanu tiks aprēķināta no jauna par konkrēto dienu.

Gadījumā, ja maksas autostāvvietas lietotājs nav samaksājis maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksu, viņš maksā pēcapmaksu septiņkāršā stundas tarifa apmērā par katru kalendāro dienu, kas ir maksas autostāvvietas darba diena, atbilstoši šādai  likmei: 13,4 lati dienā - A zonas teritorijā, 10,6 lati dienā - B zonas teritorijā, 8 lati dienā - C zonas teritorijā, 33 lati dienā - R zonas teritorijā, 5,4 dienā - D zonas teritorijā.

Savukārt gadījumā, ja maksas autostāvvietas lietotājs ir samaksājis priekšapmaksu, bet faktiskais maksas autostāvvietas lietošanas laiks par vairāk nekā 15 minūtēm pārsniedz apmaksāto maksas autostāvvietas lietošanas laiku, tad viņš šajā dienā maksā lietošanas pēcapmaksu pieckāršā stundas tarifa apmērā, atbilstoši šādai  likmei: 9,4 lati dienā - A zonas teritorijā, 7,4 lati dienā - B zonas teritorijā, 5,6 lati dienā - C zonas teritorijā, 23 lati dienā - R zonas teritorijā, kā arī 3,8 lati dienā - D zonas teritorijā.

Jaunā pēcapmaksas kvīšu sistēma, pirmkārt, būs ērtāka lietotājam, jo nebūs nepieciešams zvanīt un gaidīt inspektoru riteņu bloķētāja noņemšanai, otrkārt, tiks mazināti koruptīvie riski, par cik nebūs iespējams uz vietas samaksāt inspektoram par riteņu bloķētāja noņemšanu reālā naudas soda vietā. Vienlaicīgi jaunā sistēma izslēgs nevajadzīgas diskusijas par trešās personas mantas aizturēšanu, norāda uzņēmumā.

 Jau vēstīts, ka "Rīgas satiksme" savās maksas stāvvietās no spēkratu riteņu bloķēšanas plānoja atteikties jau no 1.februāra, taču jaunā kārtība spēkā nestājās, jo atzinumu par attiecīgajiem domes saistošajiem noteikumiem vēl nebija sniegusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!