Turpmāk autoostās kā viens no obligātajiem pakalpojumiem būs jānodrošina arī vieta bērnu pabarošanai un aprūpei. Arī sēdvietu skaitam autoostā jābūt nodrošinātam atbilstoši pasažieru apgrozījumam (5% no dienā vidēji stundā autoostā iebraukušo autobusu sēdvietu skaita, bet ne mazāk kā 10 sēdvietas).
Šādus uzlabojumus paredz Satiksmes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts "Noteikumi par autoostu reģistrācijas kārtību, autoostās obligāti sniedzamajiem pakalpojumiem un kārtību, kādā autobusi iebrauc un stāv autoostas teritorijā", ko otrdien apstiprināja Ministru kabineta sēdē, informēja Satiksmes ministrija.

Citi obligātie pakalpojumi, kas jānodrošina pilna apjoma pakalpojumu autoostā ir informācija par autobusu kustību sarakstu, par braukšanas biļešu un citu braukšanas dokumentu cenām, vietu skaitu un komforta līmeni autobusā, dispečera pakalpojumi.

Projekts nosaka arī kārtību, kādā reģistrējamas autoostas, kurās apkalpo pasažierus un autotransporta līdzekļus starptautiskos, reģionālos starppilsētu un reģionālos vietējās nozīmes maršrutos.

Noteikumu projekts attiecas uz sabiedriskā transporta pakalpojumiem, kurus organizē valsts un pašvaldība vienotā maršruta tīklā.

Ministru kabineta noteikumu projekta izstrāde paredzēta Autopārvadājumu likumā. Tā izstrādes procesā Satiksmes ministrija konsultējās ar Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociāciju, Latvijas Pašvaldību savienību, sabiedrisko organizāciju "Apeirons", A/S "Pasažieru vilciens" un citām organizācijām.

Projekta īstenošanai Satiksmes ministrijai nav nepieciešami papildu valsts budžeta līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!