Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien pulksten 16.14 tika saņemts izsaukums uz Saulgožu ielu Rīgā, kur autoservisā dega vieglās automašīnas salons 4 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji vienu cilvēku nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, portālu “Delfi” informēja glābšanas dienestā.

Pulksten 17.10 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Balgales pagastu, kur dega neapsaimniekotas dzīvojamās mājas jumts, šķūnis un kūla apkārt ēkai. Kopējā degšanas platība – 2500 kvadrātmetri. Ap 23 vakarā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks nodzēsts.

Ugunsdzēsēji devās uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dega kūla un liesmu izplatīšanās rezultātā aizdegās meža zemsedze un šķūnis. Glābējiem no liesmām izdevās nosargāt dzīvojamo māju.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 15 kūlas ugunsgrēki. Kopumā Latvijā dzēsti jau 328 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie no tiem dzēsti –
Dobeles novada Annenieku pagastā, kur kūla dega četru hektāru platībā,
• Talsu novada Dundagas pagastā dega kūla un atkritumi trīs hektāru platībā,
• Jaunciema gatvē Rīgā dega kūla 2000 kvadrātmetru platībā,
Valmieras novada Strenčos dega kūla 1100 kvadrātmetru platībā.
Valkas novada Valkas pagastā, kur dega kūla 1000 kvadrātmetru platībā,
Jelgavas novada Zaļenieku pagastā dega kūla 1000 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama un sodāma rīcība. Tās rezultātā izdeg plašas teritorijas, nodeg ēkas, cieš un iet bojā cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados, dārza māja, kravas automašīna, vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, ārdurvis, trīs gadījumos sadzīves mantas, divos gadījumos meža zemsedze, zaru kaudze, riepas un astoņos gadījumos atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 65 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 15 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un divus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!