Lielais sniega daudzums Rīgas ielās ne tikai radījis lielas pārvietošanās grūtības kājāmgājējiem un autobraucējiem, bet arī rosinājis vairākus konfliktus starp autovadītājiem.
Kā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses centrs, pēdējās dienās divi autovadītāju konflikti noslēgušies ar tīšu svešas mantas bojāšanu un ierosinātām krimināllietām.

Trešdien, 19.decembrī, ap plkst.10.30 konfliktsituācija izveidojusies uz Vanšu tilta. Kādas sievietes vadītā "BMW" markas automašīna nesteidzīgi šķērsojusi tiltu, kad to apdzina "Nissan" markas automašīna.

"Nissan" vadītājs piespiedis sievieti apstāties un uzsācis ar viņu sarunu. Vīrietis apgalvojis, ka "BMW" ir aizķēris viņa auto un pieprasīja 50 latus par it kā nodarītajiem bojājumiem. Sieviete atteikusies maksāt, piedāvājot konfliktu atrisināt ar policijas starpniecību.

Vīrietis atteicies nesaskaņas risināt likumā noteiktajā kārtībā, tā vietā iesperot ar kāju pa "BMW" priekšējām durvīm un ar asu priekšmetu pārdurot sievietes vadītās automašīnas riepu. Padarījis savu "darbu", vīrietis iesēdās savā automašīnā un aizbraucis.

Pēc incidenta sieviete vērsusies policijā, kas ierosinājusi krimināllietu par tīšu svešas mantas bojāšanu. Noskaidrots, ka meklētais vīrietis dzīvo Jūrmalā, kur viņš arī aizturēts. Šobrīd turpinās izmeklēšana.

Naktī uz 22.decembri firmas "Rīgas taksometru sabiedrība" vieglais taksometrs pie Ilūkstes un Deglava ielas krustojuma gatavojās izlaist pasažieri, meklējot vietu, kur apstāties. Aiz taksometra braukusi automašīna "SAAB", kuras vadītājs jau ilgāku laiku izrādījis neapmierinātību ar taksista braukšanu.

Kad taksometrs apstājies, lai izlaistu pasažierus, arī "SAAB" apstājies. No automašīnas izkāpis kāds vīrietis, tuvojoties taksometram ar sapiera lāpstiņu rokās. Bez liekām sarunām taksometrs ticis "apstrādāts", izsitot tam priekšējo stiklu, sabojājot jumtu. Uzbrucējs arī savainojis taksometra vadītāja roku. Pēc savas neapmierinātības izrādīšanas, bojājot otru mašīnu, "SAAB" vadītājs aizbraucis no notikuma vietas.

Taksometra vadītājs vērsies policijā, kas ierosināja krimināllietu par ļaunprātīgu huligānismu. Noskaidrots "SAAB" īpašnieks, bet turpinās izmeklēšana, vai tieši šis cilvēks ir pastrādājis huligāniskās darbības.

Kā norāda policija, ir saprotams, ka ikviens vēlas pēc iespējas ātrāk nokļūt izvēlētajā galamērķī, tomēr nevajag aizmirst, ka šis ir piedošanas un iecietības laiks. Policija aicina iedzīvotājus nebojāt sev un arī citiem svētku gaidīšanas prieku ar gluži nevajadzīgām negācijām un konfliktiem.

Atbildīgie dienesti turpina darbu, lai atvieglotu satiksmi Rīgas ielās, bet policija autovadītājus aicina būt tolerantiem un saprotošiem vienam pret otru ne tikai svētku laikā, bet arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!