Foto: DELFI

Lieldienu brīvdienu laikā VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem dzīvojamo vietu tuvumā un ņemt vērā, ka garajās brīvdienās gājēju satiksmes intensitāte var pieaugt, portālu "Delfi" informēja LVC.

Tāpat uz ielām un uz ceļiem būs vairāk velosipēdistu, kā arī cilvēku, kas pārvietojas ar skrituļdēļiem, skūteriem un citiem pārvietošanās līdzekļiem.

LVC atgādina, ka ir sākusies ceļu remontdarbu sezona un remontposmos ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Svarīgi ir ievērot satiksmes organizāciju ceļu būvdarbu vietās, sekot līdzi ceļazīmēm un pagaidu luksoforu signāliem.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem Vidzemes pusē ir uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, kur ir ieviests ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā, un satiksme notiek pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Ir slēgta nobrauktuve no Vidzemes šosejas Valmieras virzienā un satiksme ir novirzīta uz rotācijas apli. Posmā uz Valmieras šosejas (A3) līdz Gaujas tiltam satiksme var tikt organizēta ar luksoforu pa vienu joslu. LVC aicina autovadītājus pievērst īpašu uzmanību ceļazīmēm.

Vēl uz Vidzemes šosejas Vaivē (85,6. kilometrā) turpinās Kaķupītes caurtekas krasta nostiprinājumu izbūve, satiksme tur tiek regulēta ar luksoforu.

Ķegumā sākušies Ķeguma HES tilta atjaunošanas būvdarbi uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) 73,75. kilometrā. Satiksme tiek organizēta ar luksoforiem, braukšanas ātrums ierobežots līdz 30 kilometriem stundā un ieviests platuma ierobežojums 2,75 metri. Tilta šķērsošanai nepieciešamas aptuveni 10 minūtes.

Latgalē uz Daugavpils apvedceļa A14 (Kalkūni–Tilti) posmā no Kalkūniem līdz Sventei (0,06.-8,30. kilometrā) notiek seguma pārbūves darbi. Būvdarbu zonā ir četri luksoforu posmi un tās izbraukšana prasa pusstundu.

Uz Daugavpils apvedceļa tiek atjaunots arī tilts pār Daugavu. Satiksme pār tiltu tiek regulēta ar luksoforiem, un ir ieviests ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā.

Uz autoceļa Gulbene–Balvi–Viļaka–Krievijas robeža (Vientuļi) (P35) posmā no Gulbenes līdz Kazupei (2,14.-12,68. kilometrā) satiksme četros posmos tiek regulēta ar luksoforiem, un to izbraukšanai nepieciešama vairāk nekā pusstunda.

Kurzemē uz autoceļa Kuldīga–Alsunga–Jūrkalne (P119) posmā no Ēdoles līdz Jūrkalnei sākušies būvdarbi, kuri turpināsies visu vasaru. Autobraucējiem jāņem vērā ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā.

Uz autoceļa Annenieki–Jaunpils (V1457) sākas šī ceļa grants seguma posma (0,025.-4,400. kilometrā) pārbūve un ir trīs ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā un remontposma izbraukšana prasa 20 minūtes.

Ventspils novada Zlēku pagastā atjauno tiltu pār Ventu uz autoceļa Zlēkas–Ugāle (P123), uz tilta ir ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā un satiksme tiek regulēta ar luksoforiem.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS "Latvijas Valsts ceļi " mājaslapā un navigācijas lietotnē "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!