Foto: F64

Valsts autoceļu tīklā rit aktīva ceļu būvdarbu sezona, remontdarbi notiek vairāk kā 20 reģionālo autoceļu posmos. Turpinās būvdarbi vairākos posmos Jelgavas apkārtnē, piektdienas pēcpusdienā tur var būt palēnināta satiksme, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Intensīva satiksme pēcpusdienā var būt arī uz Vidzemes šosejas, remontdarbu posmā pie "Sēnītes" tā var būt arī palēnināta, LVC aicina savlaicīgi plānot savus braucienus un rēķināties ar papildu laiku ceļā.

Uz Vidzemes šosejas būvdarbi notiek divos posmos – pie "Sēnītes" un pie Bērzkroga, kur ir seši pagaidu luksofori. Dodoties uz Pāvilostas pusi jārēķinās, ka uz reģionālā autoceļa Ventspils–Grobiņa Pāvilostas apkārtnē ir septiņi luksoforu posmi un sākušies remontdarbi arī uz Pāvilostas pievedceļa. Turpinās remontdarbi arī uz Daugavpils apvedceļa, kur tiek atjaunots arī tilts pār Daugavu

LVC aicina autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem un ievērot satiksmes organizāciju būvdarbu zonās. Plānojot savus braucienus, ar visiem aktīvajiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties kartē LVC mājas lapā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem:

Satiksmes ierobežojumi Jelgavas apkārtnē:

  • Turpinās asfalta virskārtas ieklāšana uz autoceļa Jelgava–Iecava (P93) posmā no Jelgavas līdz Salgales pagasta robežai Ozolnieku novadā. Šī darba veikšanai tiks ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas Jelgavas apvedceļa (A8) krustojumā ar autoceļu Jelgava–Iecava (P93), bet autoceļa P93 remontposma (3,27.-8,94. km) izbraukšanai var būt nepieciešama aptuveni pusstunda

  • Loka maģistrāles pārbūves ietvaros slēgts maģistrāles pārvads pār dzelzceļu. Apbraukšana saskaņā ar norādēm.
  • Tiek pārbūvēta Garozas iela Jelgava, kas ir autoceļa Jelgava–Iecava turpinājums, tur ir viens luksoforu posms un 30 km/h.Sākusies rotācijas apļa izbūve Rīgas ielā Ozolniekos. Satiksme organizēta ar ceļazīmēm un vadstatņiem, ieviests ātruma ierobežojums 30km/h.
  • Tilta pār Platones upi Miera ielā pārbūves laikā satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu ar vairs tikai vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Pierīgā

  • Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei ātruma ierobežojums 70 km/h un satiksme notiek pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā. Ir slēgta nobrauktuve no Vidzemes šosejas Valmieras virzienā un satiksme ir novirzīta uz rotācijas apli.
  • Uz autoceļa Rīga–Carnikava–Ādaži (P1) posmā no Carnikavas līdz Ādažiem satiksmi vienā posmā organizē regulētāji, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posmā no pievedceļa Gaujas tiltam (V45) līdz Tallinas šosejai (A1) satiksme ir slēgta Rīgas virzienā. Apbraukšana pa V45 un A1.

Vidzemē

  • Atsākušies būvdarbi uz Vidzemes šosejas posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam. Seši ar luksoforiem regulēti posmi, un posmu var izbraukt pusstundā.
  • Ķegumā notiek HES tilta atjaunošanas būvdarbi uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8). Satiksme tiek organizēta luksoforiem, ieviests platuma ierobežojums 2,75 m un masas ierobežojums 15 t.
  • Uz autoceļa Gulbene–Balvi–Viļaka–Krievijas robeža (Vientuļi) (P35) posmā no Gulbenes līdz Kazupei satiksme piecos posmos tiek regulēta ar luksoforiem un to izbraukšana prasa 45 minūtes. Pagaidu tilta brauktuves platums 4 m un nestspēja 52 t.
  • Uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) posmā no Vecpiebalgas līdz Gulbēra ezeram trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais būvobjekta izbraukšanas laiks pusstunda.

Latgalē

  • Uz Daugavpils apvedceļa A14 (Kalkūni–Tilti) posmā no Kalkūniem līdz Sventei (0,06.-8,30. km) četri luksoforu posmi, būvdarbu zonas šķērsošana prasa pusstundu.

  • Uz Daugavpils apvedceļa tiek atjaunots arī tilts pār Daugavu. Satiksme tiek regulēta ar luksoforu, ieviesti ātruma un transporta gabarītu ierobežojumi.

  • Uz autoceļa Rēzekne–Gulbene (P36) posmā no Audriņiem līdz Dricāniem ir divi luksoforu posmi un nepieciešama pusstunda, lai posmu izbrauktu.

Zemgalē

  • Uz autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) no rotācijas apļa krustojumā ar autoceļu Sērene–Kalnieši (P86) līdz Neretai notiek seguma pārbūves darbi. Divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma izbraukšanas laiks pusstunda.

  • Uz autoceļa Bauska–Aizkraukle (P87) pie Jaunjelgavas ir viens luksoforu posms un satiksme novirzīta pa apbraucamo ceļu.

  • Uz autoceļa Jelgava– Tērvete–Lietuvas robeža (Žagare) (P95) no Tērvetes līdz robežai četri luksoforu posmi un pusstunda, lai posmu izbrauktu.

Kurzemē:

  • Uz autoceļa Ventspils (Leči)–Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei septiņi luksoforu posmi un nepieciešamas 75 minūtes, lai posmu izbrauktu. Remontdarbi sākušies arī uz pievedceļa Pāvilostai.

  • Uz autoceļa Kuldīga–Alsunga–Jūrkalne (P119) posmā no Ēdoles līdz Jūrkalnei divos posmos satiksmi organizē satiksmes regulētāji. Lai izbrauktu remontposmu, nepieciešama vismaz pusstunda.

  • Uz autoceļa Annenieki–Jaunpils (V1457) ir trīs ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, un remontposma izbraukšana prasa 20 minūtes. Jaunpilī remontdarbu dēļ slēgts tilts pār Bikstupi. Apbraukšana organizēta pa pašvaldības ielām.

Satiksmes ierobežojumi pasākumu laikā

Sestdien, 25.maijā Ķekavā norisinās "Ķekavas novada sporta svētki 2019". Satiksme tiks ierobežota uz valsts vietējā autoceļa V6 Ķekava – Plakanciems, jeb Gaismas ielā, kā arī citās pašvaldības ielās.

Tāpat sestdien Salaspilī norisināsies Salaspils pusmaratons 2019, kura laikā būs slēgta satiksme pusmaratona trasē. kā arī tiks noteikti stāvēšanas ierobežojumi.

Siguldā un tās apkārtnē sestdien notiks pasākums "Latvijas Valsts mežu kalnu divriteņu maratons 2019". Satiksme pasākuma apkārtnē var būt palēnināta, var veidoties sastrēgumi. Ierobežojumi uz valsts ceļiem netiek ieviesti.

25. un 26. maijā Liepājā un tās apkārtnē norisinās rallija sacensības "Rally Liepāja". Daudzviet tiek ieviesti satiksmes ierobežojumi. Pasākuma apkārtnē iespējama palēnināta satiksme, sastrēgumi. Atsevišķos vietējo autoceļu posmos satiksme tiks slēgta, LVC aicina sekot līdzi ceļazīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!