Foto: F64
Svētdien daudzviet visos reģionos apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 97 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. "Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem: Ainažu šoseja (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam; Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei; Valmieras šoseja (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam; Rīgas apvedceļš (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei; Daugavpils šoseja (A6) posmā no Rīgas līdz Ogrei un no Krāslavas līdz Paterniekiem; Liepājas šoseja (A9) posmā no Anneniekiem līdz Saldum; Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Kūdrai; Liepāja – Rucava šoseja (A11) visā maršruta garumā; Rēzeknes šoseja (A12) posmā no Varakļāniem līdz Rēzeknei; Grebņeva – Medumi šoseja (A13) posmā no Rēzeknes līdz Špoģiem.

Reģionālie autoceļi apledo Rīgas, Bauskas, Dobeles, Krāslavas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Preiļu, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!