Baltijas vienotības skrējiena „Sirdspuksti Baltijai” rīkotāji ar sapratni aicina izturēties pret skrējiena dalībniekiem un noteiktajiem satiksmes ierobežojumiem, tostarp, faktu, ka skrējienu nebūs iespējams apdzīt, portālu „Delfi” informēja rīkotāji.

Tie lūdz autovadītājus, kuri svētdienas vakarā plāno braukt pa Bauskas šoseju, kā arī maršrutu Rūjiena - Valmiera - Cēsis - Sigulda - Vangaži - Sigulda izvēlēties alternatīvus maršrutus. Satiksmi visa ceļa garumā regulēs policija un automašīnām skrējienu nebūs iesējams apdzīt.

Savi noteikumi būs arī skrējējiem, kas nedrīkstēs pirms sava stafetes posma doties trasē jeb šajā gadījumā uz ceļa braucamās daļas. Tāpat skrējēji ir aicināti dot priekšroku ratiņkrēslos braucošajiem, vecākiem, kas stums ratiņus ar mazuļiem un neapdzīt vadošos skrējējus, kas būs tērpušies Latvijas orientēšanās izlases treniņtērpos, jo viņi precīzi ievēro skrējiena grafiku.

Plašāk par skrējienu un tā maršrutu iespējams uzzināt mājas lapā www.baltijascelam20.lv s

Ziņots, ka sestdien Tallinā un Viļņā sāksies Baltijas vienotības skrējiens „Sirdspuksti Baltijai". Tas noslēgsies svētdien plkst. 20.00 Rīgā. Skrējiena mērķis ir atcerēties pirms 20 gadiem notikušo Baltijas vienotības akciju, kā arī iedzīvināt toreizējās sajūtas mūsdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!