Foto: DELFI
Līdz ar ziemas tuvošanos VAS "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un piemērot braukšanas ieradumus laika apstākļiem. Gaisa temperatūra jau nereti pazeminās zem nulles, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Sausā laikā tas nerada būtiskus satiksmes traucējumus, tomēr atsevišķos gadījumos ceļi var apledot. Īpaši bīstams un grūti pamanāms ir tā saucamais melnais ledus, kas izveidojas, slapjai brauktuvei sasalstot.

Transportlīdzekļu vadāmība, īpaši bremzēšana un stabilitāte asos pagriezienos,  pasliktinās arī tāpēc, ka ceļi bieži ir slapji un daudzviet tos klāj nobirušas koku lapas. Satiksme rīta un vakara stundās jau norisinās tumsā un ierobežotas redzamības apstākļos.

Uzņēmums aicina arī gājējus rūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem un lietojot atstarotājus.

Autovadītāji tiek aicināti pievērst uzmanību arī automašīnu riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Sākot ar 1. novembri valsts autoceļu uzturēšana tiks veikta atbilstoši ziemas apstākļiem. Īpaša uzmanība būs pievērsta savlaicīgai ceļu attīrīšanai no sniega un apledojuma apstrādei.

Šobrīd ceļu uzturētāji veic pēdējos sagatavošanās darbus ziemas sezonai, tostarp greiderē grants ceļus, kā arī pārbauda tehniku, lai tā būtu gatava veikt darbu diennakts režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!