Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), ceļu policija un "Latvijas tālrunis" nākamnedēļ jau piekto reizi organizēs akciju "Pieklājības nedēļa autovadītājiem", kuras laikā apzinās Latvijas pieklājīgākos autovadītājus.
Pieklājības nedēļas laikā CSDD un ceļu policijas pārstāvji vēros, vai autovadītāji dod priekšroku gājējiem uz gājēju pārejām, vai autovadītāji ir izpalīdzīgi un sniedz palīdzību nelaimē nokļuvušajiem, ja pēkšņi sabojājies automobilis.

Tiks vērtēts arī, vai vadītāji ir saprotoši un palaiž citus vadītājus izbraukt no pagalmiem un mazām ieliņām uz ielām ar intensīvu satiksmi.

Akcijas mērķis ir stimulēt un atbalstīt pieklājīgos un izpalīdzīgos vadītājus, tā sekmējot savstarpēju sapratni uz ceļa, kā dēļ mazinātos negadījumu skaits. Vispieklājīgākie kā balvu saņems jauno autokatalogu.

Akcija notiks ne tikai Rīgā, bet arī lielākajās Latvijas pilsētās - Kandavā, Preiļos, Bauskā un Aizkrauklē, Gulbenē, Rēzeknē, Cēsīs, Liepājā un citās pilsētās.

Visas nākamās nedēļas laikā jauno autokatalogu saņems arī čaklākie jaunie autovadītāji, kuri šajā nedēļā būs vissekmīgāk kārtojuši autovadītāja eksāmenus un pirmo reizi saņems vadītāja apliecību.

Savukārt aiznākamo nedēļu jaunos autokatalogus saņems tie autovadītāji, kuri uztur savu transportlīdzekli teicamā tehniskā stāvoklī un, veicot tehnisko apskati, nebūs saņēmuši nevienu piezīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!