Foto: LETA

Avārijas remontdarbu dēļ atsevišķām daudzstāvu dzīvojamām mājām Purvciemā un Pļavniekos šovakar ir pazemināts ūdens spiediens, kā rezultātā ir pārtraukta ūdens padeve, informēja SIA "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Lai ūdens padeve netiktu pārtraukta, uzņēmuma darbinieki līdz šim veikuši vairumu pārslēgumu, operējuši ar spiedienu, taču šodien nav izdevies izvairīties no spiediena samazināšanās. Tāpēc atsevišķās dzīvojamās mājās piektajā stāvā vai augstāk ir pārtraukta ūdens padeve.

Uzņēmuma darbinieki gan dara visu iespējamo, lai ūdens padeve līdz naktij tiktu atjaunota.

Ja kādam nepieciešams dzeramais ūdens, ir iespēja piezvanīt uz "Rīgas ūdens" bezmaksas tālruni 80002122 un pieteikt dzeramā ūdens cisternu. Uzņēmuma rīcībā ir trīs šādas cisternas, kas var doties uz izsaukuma vietu un nodrošināt iedzīvotājiem dzeramo ūdeni.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā sākti ūdensvada remontdarbi Deglava ielas posmā no Andreja Saharova ielas līdz Dārzciema ielai, nosakot satiksmes ierobežojumus - virzienā uz centru viena no divām joslām satiksmei ir slēgta, tāpēc iespējami sastrēgumi.

Mucenieks pastāstīja, ka ūdensvads Deglava ielā ir sliktā stāvoklī un tam radusies sūce. Bojājums radies lielā, viena metra diametra ūdensvadā, un tam nepieciešams daudz pamatīgāks remonts, nekā sākotnēji plānots. Darbus apgrūtināja arī lielais sals - uzņēmuma speciālisti maksimāli cenšas izvairīties no ielas appludināšanas, jo tad uz brauktuves nekavējoties veidojas ledus kārta.

"Rīgas ūdens" pārslēdzis ūdensapgādi pa citiem ūdensvadiem, tāpēc ūdensapgāde Pļavniekos nav pārtraukta, taču remontdarbu laikā iespējami ūdens uzduļķojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!