Maģistrālā ūdensvada avāriju novērsīs un satiksmi uz Krišjāņa Valdemāra ielas pilnībā atjaunos līdz ceturtdienas pusdienlaikam, kad avārijas lietā tiks uzklāts pagaidu ceļa segums.
Tā trešdien žurnālistiem paziņoja Rīgas izpilddirektors Andris Grīnbergs.

Līdz brīdim, kad tiks atjaunota satiksme, Rīgas dome izstrādājusi vairākas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutu grafikos. Pēc Satiksmes departamenta speciālistes Rudītes Reveliņas domām, visiem pasažieriem ir nodrošināta iespēja nokļūt centrā.

Grīnbergs pieļāva, ka uz dažām stundām atsevišķās Rīgas centra vietās varētu būt pārtraukta ūdens padeve, bet par to iedzīvotāji tiks informēti iepriekš.

Jau ziņots, ka iepretim Rīgas domei naktī no otrdienas uz trešdienu notika liela avārija, kuras laikā sasprāga maģistrālais ūdensvads.

Ūdens piegāde šajā rajonā netika pārtraukta, taču apturēta satiksme pār Vanšu tiltu virzienā no Pārdaugavas, kā arī jebkāda veida satiksme posmā no Raiņa bulvāra līdz Nacionālajam teātrim. Pār tiltu no Pārdaugavas kursēs tikai sabiedriskais transports - autobusi.

Avārijas likvidācijas darbi varētu ilgt līdz plkst.17, savukārt, lai salabotu asfaltu un aiztaisītu izveidojušos bedri, darbi turpināsies visu nakti - līdz ceturtdienas rītam.

Šobrīd avārijas dēļ Rīgas centrā atslēgti apmēram 25 luksofori un satiksmi regulē vairāk nekā 50 policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!